Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Božo Petrov poručio Karamarku:

'Most neće pristati na nikakve ultimatume HDZ-a'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mostovci tvrde da im nitko neće postavljati uvjete pa ni HDZ.

Nakon objava informacije o 'tajnom' sastanku HDZ-a i Mosta u Vladi u četvrtak na kojem je Tomislav Karamarko Boži Petrovu postavio tri uvjeta za nastavak suradnje, iz Mosta stižu reakcije. 

Pročitajte i ovo Božo Petrov, predsjednik Mosta Za Dnevnik Nove TV Petrov otkrio što će Most napraviti ako bude jezičac na vagi između HDZ-a i SDP-a: "Ako nas budu trebali..." Slika nije dostupna Tajni sastanak Karamarko postavio ultimatum Petrovu, MOST odbio

Potpredsjednik Vlade Božo Petrov izjavio je danas u Splitu da Most neće pristati na nikakve ultimatume. 

'Mislim da se o nekoj suradnji ne razgovara putem ultimatuma. To nije pravi način na koji se govori i zbog toga nikad nećemo pristati na bilo kakve ultimatume. Kako možete postavljati ultimatume o nečemu što ste se dogovorili prvi dan?', izjavio je Petrov. 

Kazao je i da ne vjeruje da će doći do raspada Vlade. Neke stvari se trebaju resetirati, a tu prvenstveno mislim na način komunikacije, dodao je.

Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj kazao je danas da je Most čvrst.

'Što se tiče Mosta, Mostu nitko neće davati uvjete i štitit ćemo nacionalne interese, pogotovo kad je u pitanju INA. Nacionalne tvrtke više neće biti ničije lovište, pa bez obzira što bilo, i kako bilo. Što se tiče sastanka ne mogu govoriti jer nisam bio nazočan, ali navjerojatnije su to spinovi i pokazivanje mišića. Uglavnom, Most je čvrst', izjavio je Bulj u Splitu.

Premijer Tihomir Orešković nije danas želio komentirati najnovije tenzije u vladajućoj koaliciji.

'Drugi tjedan ćemo o tome', izjavio je Orešković koji je u službenoj posjeti Splitsko-dalmatinskoj županiji.

HDZ je MOST-u za nastavak suradnje navodno postavio tri uvjeta - 'žurna odluka o odustajanju od arbitraže u slučaju Ina - MOL, da HDZ dobije poziciju ravnatelja policije te da Karamarkovoj stranci pripadne još i mjesto šefa PNUSKOK-a'. Iz Mosta su poručili kako im je to neprihvatljivo te da onda sporazum o suradnji nisu ni trebali potpisivati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene