Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tvrtka je osnovala novo društvo "Mirnu Rovinj" d.o.o. u kojem će radnici postati stopostotni vlasnici, priopćeno je iz rovinjske Mirne.


Direktorica Geneze Valentina Ljubešić na zboru u petak izvijestila je radnike kako je ta tvrtka osnovala novo društvo "Mirnu Rovinj" d.o.o. u kojem će radnici postati stopostotni vlasnici, priopćeno je iz rovinjske Mirne.

Vezani članci Ilustracija Nesreće u jednom danu na dva kraja grada: Radnici pali s tri metra visine, teško su ozlijeđeni Potraga za zaposlenicima - 1 Nude 300 eura za onog tko im nađe radnika: "To je postala nemoguća misija"

Pošto je na posljednjem zboru radnika zaposlenicima obećala da će u najkraćem roku model radničkog dioničarstva biti gotov, Valentina Ljubešić, kako je priopćeno, izvijestila jeu petak radnike da je Geneza osnovala novo društvo "Mirnu Rovinj" d.o.o. u kojem će radnici postati stopostotni vlasnici.

Hrelja: Prokletstvo Mirne i Arene su njihove nekretnine

"Modelom radničkog dioničarstva radnici će putem novoosnovane tvrtke postati većinski vlasnici Mirne d.d. te će na taj način pokušati zaštiti svoj interes i očuvati radna mjesta ako to odobri politika", navodi se u zajedničkom priopćenju za javnost Mirne i Geneze. Kako među ostalim stoji u priopćenju, javni bilježnik je pripremio prijenos vlasništva u stopostotnom iznosu na sve radnike.

Također je istaknuto kako će takva tvrtka u stopostotnom vlasništvu radnika biti "jedna od onih koja će se žaliti na ishod i rješenje Fine, za što je ostalo još samo nekoliko dana".

'Za neuspjeh predstečajne nagodbe Mirne odgovorna je Uprava tvrtke'

Geneza je, kako se tvrdi, tu inicijativu, kao kvalitetan način rješavanja stanja u Mirni, radnicima odavno predložila, no oni su je zbog razumljivog straha dosad odbijali. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju