Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema modernog obrazovanja

Mirkovci: Nastavu održavaju u cirkuskoj prikolici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok djeca u Puli pohađaju nastavu u školi s pet zvjezdica, na istoku Hrvatske u Mirkovcima uče u kontejneru.

Proteklih se godina broj djece u selu udvostručio pa ih nisu imali kamo smjestiti. Obećanja o dogradnji novog krila zgrade zaboravljena su, a djeca su tako u novu školsku godinu ušla u staroj cirkuskoj prikolici. Ovdje je 'odbrojano' modernom obrazovanju, neki stoje, a neki se gužvaju na jednom stolcu. Struje nemaju, a krov im prokišnjava.

Pročitajte i ovo Zapaljeni kontejneri u Sopotu - 1 ne zna se uzrok Požar u gluho doba noći: Zapaljeni kontejneri u Zagrebu, vatra zahvatila i dva automobila Cjelodnevna škola; ilustracija - 1 PREDNOSTI I NEDOSTACI Cjelodnevna nastava odradila prvo polugodište, Dnevnik Nove TV provjerio je kako su škole snašle

'Snaći ćemo se,' kažu djeca. 'Lijepo je, ali nedostaje mi zraka,' rekao je jedan učenik. Nedostaje zraka, ali ne i volje za znanjem. S učionicom na četiri kotača zbijaju i šale. 'Uvijek se šalimo 'da barem možemo sjesti u prikolicu i odvesti se na terensku nastavu',' rekla je učiteljica njemačkog jezika, Andrijana Valjak.

Nastavu pohađa 262 učenika u samo devet učionica. Informatički kabinet smješten je u hodniku, a podrumski prostor poslužio je za školsku knjižnicu.'To je hrvatskla priča. U Puli škola s pet zvjezdica, a kod nas nastava u kontejneru. I to vam je sve po bolonji. ne znam da li ministar Fuchs zna za ovo,' rekao je Anto Jakovljević, jedan od roditelja.

>> Na Zlarinu školu pohađa tek četiri učenika

Dotrajale su instalacije u školskom WC-u, kao i sva stolarij. 'Nije lijep osjećaj polsati dijete u kontejner. Ja imam troje djece i jedno će mi završiti u kontejneru,' rekao je predsjednik Vijeća roditelja, Goran Šajfar. Proteklih se godina broj djece u Mirkovcima udvostručio,a školska zgrada ostala je u vremenu Nikole Tesle.

'Imamo mi još 150 učenika na čekanju koji moraju u Vinkovce,' rekao je ravnatelj mirkovačke škole Ante Vidović. Zlatna ribica želju im ne može ispuniti  pa malim Mirkovčanima preostaje ovoj školi reći 'do viđenja', do nekih boljih vremena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene