Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mirjana Rakić pojasnila je da je ostavku dala jer bi, smatra, bilo vrlo loše da vijećnici ispadnu njezine koletaralne žrtve.


Predsjednica Vijeća za elektroničke medije (VEM) i ravnateljica Agencije za elektroničke medije Mirjana Rakić u petak je podnijela ostavku na svoje dužnosti objasnivši kako nije više mogla izdržati pritisak na nju.

"Danas sam Ministarstvu kulture podnijela svoj zahtjev za razrješenjem, a VEM će na svojoj sjednici identičan zahtjev podnijeti Vladi jer je ona ta koja me treba razriješiti s obje funkcije", kazala je Rakić novinarima.

Vezani članci Micheal Martin Irski premijer podnio ostavku, poznato tko će ga zamijeniti Slika nije dostupna Stazić o M. Rakić: "Ono što je njoj napravilo 6000 za dom spremnih bojovnika, bilo je grupno silovanje"

Napominjući kako nema potrebe da svi članovi VEM-a daju ostavke, pojasnila je i da je ostavku dala jer drži da bi bilo vrlo loše da vijećnici ispadnu njezine koletaralne žrtve. "Sav pritisak se od samog početka koncentrirao na mene. Nakon dva mjeseca sad mi je i previše i kao osobi, profesionalcu i čovjeku koji ima svoj integritet", poručila je.

Dodala je i da osobno ne zna tko bi mogao biti njezin nasljednik, ali da to vjerojatno znaju u Ministarstvu kulture.

Vlada je u ožujku dala negativno mišljenje na Izvješće o radu Vijeća za elektroničke medije i Agencije za elektroničke medije za 2014. godinu te Hrvatskome saboru predložila da zbog teških propusta u izvršenju zakonskih obveza smijeni sve članove Vijeća i njegovu predsjednicu Mirjanu Rakić.

Zbog te Vladine odluke nezadovoljstvo je izrazilo Hrvatsko novinarsko društvo, a skupina oporbenih saborskih zastupnika uputila je Europskoj komisiji (EK) pismo u kojem tvrde da je Vlada nezakonito pokrenula postupak razrješenja predsjednice i članova Vijeća za elektroničke medije. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju