Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sumnja u kriminal

Mirela Holy podnosi kaznenu prijavu protiv ministra Zmajlovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mirela Holy u četvrtak će podnijeti kaznenu prijavu protiv ministra Mihaela Zmajlovića i njegovih suradnika jer sumnja u kriminal.

Dnevnik Nove TV u posjedu je ugovora između ministarstva zaštite okoliša i tvrtke koja ministarstvu daje u najam prostore u poslovnoj zgradi Zagreb Tower. Ugovor je sam po sebi tajan, ima jednu tajnu klauzulu po kojoj ne smije biti objavljen u javnosti, međutim, svatko tko želi može doći u ministarstvo i tražiti uvid u ovaj dokument.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zmajlovićevi luksuzni uredi Inzistirali smo da nam ministarstvo omogući uvid u sporni ugovor - evo što su odgovorili Slika nije dostupna Prvo biootpad Holy: Problem otpada nije se rješavao na vrijeme

Pa smo i sami otišli provjeriti poklapaju li se podaci s onima koje posjedujemo. U oba ugovora piše da je cijena najma po metru četvornom 10,47 eura, a troškovi održavanja iznose 3,89 eura po metru četvornom. U konačnici, iz Ministarstva poručuju, kad se zbroje svi troškovi - Ministarstvo i pripadajuće institucije preseljenjem u nove prostore štede oko 4 milijuna kuna na godinu. U taj iznos ne ulaze troškovi Fonda za zaštitu okoliša, jer se on ne financira iz proračuna.

"Ugovor je transparentan, javan i svi relevantni podaci, sve što je bitno za ugovor a to je cijena najma, površina i uvjeti plaćanja su od prvog dana dostupni javnosti. I to komuniciramo", rekao je Mihael Zmajlović, ministar zaštite okoliša i prirode.

Holy: Kreće kampanja 'Reci NE nafti u Jadranu, reci DA održivom razvoju'

Ugovor je krajem prošle godine htjela proučiti i saborska zastupnica Mirela Holy. No..

"Ministarstvo je i tada nudilo, međutim branilo je bilo kakvu mogućnost kopiranja, bilježenja, fotografiranja", izjavila je Holy, koja smatra da nikakve poslovne tajne ne smije biti u ugovoru koji se financira novcem poreznih obveznika. Zato će Zmajlovića kazneno i prijaviti.

"Jednostavnom analizom se može doći do toga da je ugovor izuzetno štetan, da je suprotan javnom interesu da je rastrošan", tvrdi Holy.

"Ja samo mogu reći da je to tužno od eto danas bivše kolegice. I mislim da je to jedan ružan način kako se skupljaju politički bodovi", odgovorio je Zmajlović.

Ministarstvo zaštite okoliša podnijelo je i upravnu tužbu protiv povjerenice za informiranje, koja im je naložila da sporni ugovor mora dati zainteresiranima na fotkopiranje i distribuiranje.

Ako sud odluči da distribuiranjem neće biti eventualne štete za proračun, ugovor će odmah objaviti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene