Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zapošljavanje

Prve reakcije na Vladine mjere: "Ovo je tek predizborni trik"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mirando Mrsić, saborski zastupnik SDP-a i bivši ministar rada, ocijenio je kako su mjere zapošljavanja, koje su danas predstavljene u Vladi, samo recikliranje postojećih mjera te da ne donose ništa novo.

"Nažalost, ništa novo. Ovo je tek predizborni trik; idu lokalni izbori i želi se pokazati da ova Vlada nešto radi", ustvrdio je Mrsić dodajući da su od Vlade očekivali više. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obećanja pljušte Mrsić predstavio svoj program za Zagreb: "Smanjit ću prirez, ali i cijenu vode, komunalne naknade i parkinga" Slika nije dostupna ''rijeka brana fašizmu'' Mrsić: ''Lijeve opcije trebaju se udružiti da spriječe dolazak crne desnice na čelu sa Škorinim ustašama''

"U trenutku kada se ekonomija oporavlja, očekivali smo predstavljanje mjera za otvaranje novih radnih mjesta, poticanja pripravništva, mjere koje će ići za tim da se stručno osposobljavanje uključi u obrazovni proces. Kada se govori o mjerama aktivne politike zapošljavanja, treba paziti da se uspostavi balans između potreba nezaposlenih i želja poslodavaca. Sada se ide definitivno na ruku poslodavcima; omogućuje se trgovačkim lancima da dobiju jeftinu radnu snagu, da blagajnice zamijene sa stručnim osposobljavanjem, da gimnazijalce koji nemaju zanimanje damo na tržište rada poslodavcima koji će ih iskoristiti i zaposliti neke druge", komentirao je Mrsić u Saboru devet mjera za zapošljavanje koje su u Vladi danas predstavili premijer Andrej Plenkovići i ministar rada Tomislav Ćorić.

Mrsić smatra kako je Vlada trebala predstaviti mjere za otvaranje "novih, atraktivnih i dobro plaćenih radnih mjesta". 

"U mjerama nismo ništa vidjeli za zapošljavanje naših starijih sugrađana, onih preko 50 jer oni su u još gorem položaju na tržištu rada od mladih", ustvrdio je Mrsić. 

SDP je zbog izmjena Zakona o poticanju zapošljavanja najavio ustavnu tužbu jer je mjera za stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa ograničena na osobe do 30 godina.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene