Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić kaže kako nema šanse da se vlasniku Brodosplita Tomislavu Debeljaku odobri ogroman broj radnih dozvola koje je tražio.


Ministar Mirando Mrsić kaže kako će se za brodogradnju u hrvatskoj odobriti isti broj radnih dozvola kao i ove godine, a to je - 0! 'Ne dolazi u obzir da odobrimo 4.500 radnih dozvola za brodogradnju. Bit će kao i ove godine, a to znači niti jedna', kaže Mrsić.

Vezani članci Mario Banožić gleda na sat VIDEO Kakav manevar ministra! Nakon pitanja novinarke Nove TV Banožić se odjednom sjetio zašto hitno mora otići Slika nije dostupna ODLIČNA VIJEST IZ HRVATSKE Položena kobilica za najveći jedrenjak na svijetu

Nakon što je Tomislav Debeljak zatražio 4.500 radnih dozvola za strance, ministar uvjerava da ih neće dobiti.

>> Šef splitskog škvera traži 4500 radnih dozvola za strance!

'Nema šanse da se odobri toliki broj dozvola. Mi smo u protekle dvije godine bili vrlo restriktivni u odobravanju radnih dozvola. Prošle godine ih je bilo oko 900, a ove oko 260 i tako ćemo dalje nastaviti. Što se tiče brodogradnje, imamo nezaposlenih ljudi, imamo ljudi tih kvalifikacija, ako treba može se prekvalificirati za pojedina zanimanja. Tu Zavod za zapošljavanje može pomoći', rekao je Mrsić.

Dodaje kako ovaj zahtjev Debeljaka shvaća kao jedan pokušaj pritiska na radnike u Brodosplitu. 'Mislim da to gospodinu Debeljaku nije trebalo', zaključuje Mrsić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook