Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Debeljak želi 4.500 dozvola

VIDEO Mirando Mrsić: Nema šanse da odobrimo toliko dozvola za strance

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić kaže kako nema šanse da se vlasniku Brodosplita Tomislavu Debeljaku odobri ogroman broj radnih dozvola koje je tražio.

Ministar Mirando Mrsić kaže kako će se za brodogradnju u hrvatskoj odobriti isti broj radnih dozvola kao i ove godine, a to je - 0! 'Ne dolazi u obzir da odobrimo 4.500 radnih dozvola za brodogradnju. Bit će kao i ove godine, a to znači niti jedna', kaže Mrsić.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća Užas na autocesti Detalji užasa na A1: Vozio bez dozvole, udario motocikl i pobjegao, ostavio unesrećene preko kojih su prešla druga vozila Strani radnici - 1 Radnička prava Isusovačka služba uputila apel: "Zakon o strancima je krut, potpuno su ovisni o poslodavcima"

Nakon što je Tomislav Debeljak zatražio 4.500 radnih dozvola za strance, ministar uvjerava da ih neće dobiti.

>> Šef splitskog škvera traži 4500 radnih dozvola za strance!

'Nema šanse da se odobri toliki broj dozvola. Mi smo u protekle dvije godine bili vrlo restriktivni u odobravanju radnih dozvola. Prošle godine ih je bilo oko 900, a ove oko 260 i tako ćemo dalje nastaviti. Što se tiče brodogradnje, imamo nezaposlenih ljudi, imamo ljudi tih kvalifikacija, ako treba može se prekvalificirati za pojedina zanimanja. Tu Zavod za zapošljavanje može pomoći', rekao je Mrsić.

Dodaje kako ovaj zahtjev Debeljaka shvaća kao jedan pokušaj pritiska na radnike u Brodosplitu. 'Mislim da to gospodinu Debeljaku nije trebalo', zaključuje Mrsić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene