Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Odlazak saborske legende

MIP: Šeksovo mjesto u Saboru preuzima Kuduz

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) prihvatilo je u srijedu ostavku na zastupničku dužnost Vladimira Šeksa, umjesto kojega HDZ predlaže Tugomira Kuduza, izabranog u 4. izbornoj jedinici.

Šeksu će mandat prestati kad Sabor donese odluku, rekla je predsjednica MIP-a Gordana Sobol navodeći da je najdugovječniji zastupnik Povjerenstvo o ostavci izvjestio pisanom izjavom, čime su ispunjeni uvjeti za prestanak mandata.

Pročitajte i ovo Oleg Butković i Zoran Milanović Bura se ne stišava HDZ reagirao na Milanovićevo obraćanje, javio se i Butković: "Sam pao, sam se ubio!" Andrej Plenković i Peđa Grbin Rijeke pravde slavile u dvije HDZ nije pobijedio u samo dvije izborne jedinice, pogledajte u kojima je izgubio

Iako Sobol nije rekla kad bi Sabor mogao formalno odlučivati o Šeksovoj ostavci, za pretpostaviti je da će to biti u četvrtak.

VIDEO Emotivni trenuci Vladimira Šeksa: 'Nakon 25 godina došlo je vrijeme da se rastanem od Sabora'

Povjerenstvo nije dalo odobrenja da se skinu imuniteti odnosno pokrenu kazneni postupci protiv nezavisnih zastupnika Marine Lovrić Merzel i Slavka Linića te SDP-ova zastupnika Ivana Klarina.

Povjerenstvo je, naime, postupilo po uobičajenoj praksi – s obzirom da se radi o privatnim tužiteljima i djelima klevete, uskratilo je odobrenje. Stajalište je da se postupak može pokrenuti i kad zastupnicima isteknu mandati.

Lovrić Merzel zbog klevete je, putem punomoćnika, tužila Jasmina Jovev, Linića trgovačko društvo Mali biskviti iz Zagreba, Klarina samoborski DiV. Kad skidanje imuniteta traži sud ili Državno odvjetništvo, MIP tom zahtjevu udovoljava. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene