Obavijesti Video Pretražite Navigacija

MIP odbio skidanje imuniteta zastupnicima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborsko Mandatno imunitetno povjerenstvo odbacilo je zahtjeve za skidanjem zastupničkog imuniteta četvorici zastupnika, protiv kojih su pokrenute privatne tužbe za klevetu.

iječ je o SDP-ovcima Ranku Ostojiću, Zdravku Ronku, Ivici Pančiću i Davorku Vidoviću, a predsjednik MIP-a Damir Sesvečan obrazložio je kako je praksa da se imunitet ne skida na zahtjev privatnih tužitelja, nego isključivo za pokretanje postupaka po službenoj dužnosti, odnosno kad to zatraži Državno odvjetništvo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mandatno-imunitetno povjerenstvo Adlešič se vraća u Sabor, za Sanadera će se sutra znati Slika nije dostupna Sabor odobrio Glavaševo pritvaranje 'Kome osude hrvatskih generala donose bodove?'

Ostojić je zatražio da u njegovu slučaju MIP napravi iznimku, kako bi na sudu mogao dokazati da nikoga nije klevetao.

Za klevetu ga je tužio izdavač Ivo Pukanić, zbog izjave iz 2004. da su Pukanić, tadašnji ravnatelj POA-e Franjo Turek i bivši savjetnik predsjednika Republike Željko Bagić zaštitnici organiziranog kriminala.

'Svaki zastupnik trebao bi sam odlučiti želi li da mu se skine imunitet', rekao je Ostojić, na što je predsjednik MIP-a Damir Sesvečan odgovorio kako nije riječ o osobnom pravu zastupnika, nego o ustavnoj kategoriji kojom se čuva dignitet Sabora.

'Bojim se da bi to bio presedan koji bi nas doveo u nezgodnu situaciju u budućnosti', rekao je Sesvečan.

Ostojić je na to predložio da se zakonom propiše da o imunitetu ne odlučuje ni MIP ni Sabor, nego da se privatna tužba protiv zastupnika uopće ne može podignuti dok mu traje mandat.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene