Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mandat u Saboru

MIP: Branko Hrg od petka u zastupničkim klupama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branku Hrgu, predsjedniku HSS-a, u petak će početi teći zastupnički mandat u Hrvatskom saboru.

Predsjedniku Hrvatske seljačke stranke Branku Hrgu počinje teći zastupnički mandat u petak, 12. listopada, kada Hrvatski sabor potvrdi jutrošnju odluku Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) o prestanku mandata bivšem čelniku HSS-a Josipu Friščiću, koji je dao ostavku na zastupničku dužnost i kojega će Hrg zamijeniti u zastupničkim klupama.

Friščić je 27. rujna podnio ostavku na zastupničku dužnost u Hrvatskom saboru, samo dan nakon što mu je počeo teći zastupnički mandat, kojega je odmah nakon što je izabran u Sabor stavio u mirovanje.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Otišao u povijest Pandemija, krize, afere i lupanje od 40 minuta: Po čemu ćemo pamtiti deseti saziv Sabora? Raspuštanje Sabora - 1 Izglasan lex AP Raspušten je Hrvatski sabor: "Gute Reise, auf Wiedersehen u Remetincu"

>> HSLS, HSS i HNS: Nova imenovanja u Holdingu ‘protiv zdrave pameti’

Nakon što je Friščić podnio ostavku, HSS je u zahtjevu Saboru utvrdio Hrga kao zastupnika koji će zamijeniti Friščića, jer je na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima u Sabor također izabran u II. izbornoj jedinici.

MIP je jutros udovoljio i zahtjevu predsjednika SDSS-a Vojislava Stanimirovića za stavljanje zastupničkog mandata u mirovanje, koje na snagu stupa s današnjim danom. Sukladno odluci SDSS-a, Stanimirovića će u zastupničkim klupama zamijeniti Dragan Crnogorac.

S danom 1. listopada mandat je počeo mirovati i SDSS-ovom zastupniku Jovi Vukoviću, kojega će u Saboru zamijeniti, odnosno u zastupničke se klupe vratiti Mile Horvat. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene