Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Branku Hrgu, predsjedniku HSS-a, u petak će početi teći zastupnički mandat u Hrvatskom saboru.


Predsjedniku Hrvatske seljačke stranke Branku Hrgu počinje teći zastupnički mandat u petak, 12. listopada, kada Hrvatski sabor potvrdi jutrošnju odluku Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) o prestanku mandata bivšem čelniku HSS-a Josipu Friščiću, koji je dao ostavku na zastupničku dužnost i kojega će Hrg zamijeniti u zastupničkim klupama.

Friščić je 27. rujna podnio ostavku na zastupničku dužnost u Hrvatskom saboru, samo dan nakon što mu je počeo teći zastupnički mandat, kojega je odmah nakon što je izabran u Sabor stavio u mirovanje.

Vezani članci Hrvatski sabor, ilustracija Sabor obilježava svoj dan: Spomendan omekšao i predsjednika Milanovića, oglasio se na Facebooku Slika nije dostupna Oporba napala Hajdaša Dončića: '400 milijuna kuna podijelio po političkim kriterijima'

>> HSLS, HSS i HNS: Nova imenovanja u Holdingu ‘protiv zdrave pameti’

Nakon što je Friščić podnio ostavku, HSS je u zahtjevu Saboru utvrdio Hrga kao zastupnika koji će zamijeniti Friščića, jer je na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima u Sabor također izabran u II. izbornoj jedinici.

MIP je jutros udovoljio i zahtjevu predsjednika SDSS-a Vojislava Stanimirovića za stavljanje zastupničkog mandata u mirovanje, koje na snagu stupa s današnjim danom. Sukladno odluci SDSS-a, Stanimirovića će u zastupničkim klupama zamijeniti Dragan Crnogorac.

S danom 1. listopada mandat je počeo mirovati i SDSS-ovom zastupniku Jovi Vukoviću, kojega će u Saboru zamijeniti, odnosno u zastupničke se klupe vratiti Mile Horvat. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook