Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čelništvo

HSLS, HSS i HNS: Nova imenovanja u Holdingu ‘protiv zdrave pameti’

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik zagrebačkog HNS-a Dragan Kovačević danas je ustvrdio da su imenovanja u čelništvo Zagrebačkog holdinga - u upravu i skupštinu - nasilje nad procedurom i protive se zdravoj pameti, a sličnog mišljenja je i predsjednik HSLS-a, gradski zastupnik Darinko Kosor.

Kovačević je na konferenciji za novinare nakon aktualnog sata zagrebačke Gradske skupštine rekao da su po novom SDP-ovom prijedlogu u skupštinu Holdinga predloženi tzv. stručnjaci o kojima nitko ništa ne zna, umjesto da tu dužnost obavljaju ili gradonačelnik ili pak gradski zastupnici, koji su predstavnici vlasnika, odnosno građana.

Ustvrdio je i kako je o tome ‘da se nešto događa’ u Zagrebačkom holdingu saznao iz medija. ‘To je nasilje nad procedurom i zdravom pameti’, ocijenio je Kovačević i ustvrdio kako očigledno neki pojedinci u SDP-u žele zavladati tom gradskom mega-tvrtkom. Kovačević je također najavio da će dobro promisliti prije odluke o prihvaćanju ili neprihvaćanju rebalansa gradskog proračuna jer postoji mogućnost da u slučaju odbijanja proračuna na današnjoj sjednici, Gradska uprava zatraži povrat novca od Holdinga, a takav bi rasplet za Holding značio ‘padanje na koljena’.

Pročitajte i ovo Dragan Kovačević - 2 On najavio kaznenu prijavu USKOK podigao optužnicu protiv Dragana Kovačevića: Za mito uzimao skupa odijela Dragan Kovačević - 2 Trebalo započeti ovog petka Odgođeno suđenje za aferu Janaf zbog Petekova zdravstvenog stanja

>> Šolić optužila Gospočića za mobing i korupciju, Bernardić joj rekao da je suučesnica ako to nije prijavila

‘Zagrebački holding ostat će bez kontrole vlasnika - građana i gradonačelnika’, smatra i Darinko Kosor (HSLS) koji je na konferenciji za novinare zajedničkog kluba gradskih zastupnika HSLS-HSS, održanoj nakon HNS-ove konferencije za novinare, ocijenio da je tu riječ o ‘političkom apsurdu’ o kojem treba javno raspraviti.

U ime kluba HSLS-HSS zatražio je raspisivanje javnih natječaja za upravu Holdinga i direktore podružnica jer bi tek takav potez, rekao je, značio ‘izlazak politike iz upravljanja’ i dolazak stručnjaka. Ako se taj prijedlog ne prihvati, tražit će, kaže, kvartalno izvješće o poslovanju Zagrebačkog holdinga kako se ne bi desilo da o poslovanju Holdinga raspravljaju ‘post festum’, sa šest mjeseci zakašnjenja, kad više ne mogu ni na što utjecati, kao što je to i danas slučaj.

Na pitanje novinara jesu li po zakonu predloženi zaključci o imenovanju novih članova u upravu i skupštinu Holdinga, Kosor je odgovorio: ‘Ako je i po zakonu, nije moralno’ jer su, ponovio je, zastupnici zaduženi da u ime vlasnika kontroliraju rad Holdinga. ‘Razumijem ogorčenost kolega iz HNS-a, HDZ-a, nezavisne liste Tatjane Holjevac i drugih koji nisu ni znali da će biti maknuti iz Skupštine Holdinga’, rekao je Kosor podsjećajući kako su oni sami proljetos izašli iz te skupštine nezadovoljni upravljanjem Holdingom. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene