Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavila slične programe

Dosad podijeljeno skoro 200 milijuna kuna: Ministrica Murganić potpisala ugovor o unaprjeđenju usluga za djecu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica za demografiju, obitelj mlade i socijalnu politiku Nada Murganić u srijedu je u Karlovcu potpisala ugovor o unapređenju usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u Dječjem vrtiću "4 rijeke", a osim u Karlovcu novčana sredstva po istom programu bit će dodijeljena i dječjim vrtićima u Primoštenu, Požegi, Dubrovniku i Ogulinu u ukupnoj vrijednosti od 27,43 milijuna kuna.

Kako je rekla ministrica Murganić, ukupna omotnica za taj program vrijedi 300 milijuna kuna, a dosad je ugovoreno i podijeljeno 188 milijuna 520 tisuća kuna.

Pročitajte i ovo Dječji vrtić - 1 neugodno iznenađenje Povećali su im subvencije, ali ni to nije dovoljno, roditelji su ogorčeni: "Gradski je vrtić otprilike 200 eura jeftiniji" Ilustracija - 9 Neprocjenjiv potencijal za društvo Uz darovitu djecu vežu se mnoge zablude, a u školskom sustavu često se izgube: Ona nisu superljudi i trebaju pomoć

Kako bi se mogao uskladiti poslovni i obiteljski život u obiteljima s djecom u nekim će sredinama biti formirana druga smjena vrtića, negdje će se vrtićima produžiti radno vrijeme ili organizirati učenje stranog jezika ili tjelesnih aktivnosti, a svuda će se omogućiti zapošljavanje odgajatelja i pomoćnog osoblja.

Također, iz istog fonda bit će plaćen i trošak prijevoza ili prehrane, kako bi programi mogli zaživjeti.

Ministrica Murganić je najavila i nove slične programe također iz europskog socijalnog fonda. S 400 milijuna kuna financirat će se produženi boravak za školsku djecu te razni programi za kvalitetno i kreativno provođenje slobodnog vremena djece za vrijeme školskih praznika. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene