Ministrica Blaženka Divjak (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL)
Ministrica Blaženka Divjak (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL)

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak idući tjedan započinje turneju 'Škola za život' po cijeloj Hrvatskoj, čime se nastavljaju pripreme za uvođenje kurikularne reforme u sve osnovne i srednje škole od ove jeseni.


Obilazak započinje u ponedjeljak u Splitu susretom s dvjestotinjak ravnatelja osnovnih škola iz četiriju dalmatinskih županija: Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske te Dubrovačko- neretvanske. Turneja se potom nastavlja u Primoštenu gdje će se sastati s ravnateljima srednjih te osnovnih škola u Zagrebu, Rijeci, Varaždinu, Osijeku i Virovitici.

Vezani članci Stop korupciji!, ilustracija (Foto: Pixsell) Počeli pritisci zbog izbora udžbenika, ministrica poručuje: ''Svi će biti procesuirani'' Novi udžbenici (Foto: Dnevnik.hr) Od jeseni će se gradivo u školama učiti i na tabletima. Profesorica s 38 godina staža: "Idem ranije u mirovinu"

''Edukacije za učitelje, suradnike i ravnatelje održavaju se kontinuirano od listopada 2018. putem virtualnih učionica te edukacija uživo, međutim ovo je prilika da se sastanemo s ravnateljima svih osnovnih i srednjih škola te da u izravnoj komunikaciji, uživo, predstavimo ključne elemente, planove i aktivnosti u sklopu reforme", poručuje Divjak u priopćenju resornog ministarstva.

Razgovarati sa svih 1.300 ravnatelja

Cilj obilaska svih dijelova Hrvatske je, ističe, pojačana komunikacija sa školama s obzirom na sveobuhvatnost i kompleksnost reforme koja od jeseni ulazi u sve škole i koja ima iznimno puno konceptualnih, ali i praktičnih aspekata.

"Želim doći do svakog od 1.300 ravnatelja i svake škole s punom informacijom kako bismo razgovarali o svim pitanjima o kojima reforma ovisi“, istaknula je ministrica Divjak.

Tijekom dva školska sata, zajedno s glavnim savjetnikom Markom Košičekom, predstavit će u svojim izlaganjima ključne elemente provedbe reforme važne za svakog ravnatelja, a primjeri iz eksperimentalne faze bit će prikazani uz iskustva ravnateljica i ravnatelja ''Škole za život'' iz pojedinog geografskog područja. (Hina)