Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispred Ministarstva

''Sigurna sam da se može više'': Prosvjednici izviždali ministricu Divjak

Prosvjed ispred Ministarstva znanosti i obrazovanja (Foto: Katarina Jusić)
Prosvjed ispred Ministarstva znanosti i obrazovanja (Foto: Katarina Jusić) Foto: Katarina Jusi?
Zbog nezadovoljstva sa stanjem kolektivnog ugovora učitelji su organizirali prosvjed pred Ministarstvom znanosti i obrazovanja.

U organizaciji Sindikata hrvatskih učitelja ispred Ministarstva znanosti i obrazovanja održalo se javno okupljanje i konferencija za medije na temu "Socijalni dijalog, a ne monolog!".

Pročitajte i ovo Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca" Mirni prosvjed Spasimo Kozjak u Kaštelima - 3 Incijativa "Spasimo Kozjak" Ne žele novi ulaz u grad, na prosvjed pozvali i gradonačelnika: "Razaraju nas i guše"

Okupljanje je vezano uz sklapanje kolektivnog ugovora za zaposlenike u osnovnoškolskim ustanovama.

Okupljenima se obratila i ministrica Blaženka Divjak koja im je rekla da je danas na sjednici Vlada produžila trajanje materijalnih prava za sve učitelje u osnovnim i srednjim školama te je za to osigurano pola milijuna za plaće.

Dok je ministrica govorila, okupljeni su zviždali. ''Sigurna sam da se može više i na tome ćemo raditi. Nemojte sumnjati u to da smo odustali od podizanja statusa i materijalnih prava vas učitelja. Molim vas da svi uđemo u zgradu ministarstva i da zajedno popričamo i da čujemo imamo li još nekih prijepora o kojima možemo razgovarati. Želim pokazati učenicima i studentima da smo spremni na djelo'', rekla je Divjak.

Sindikati su joj poručili da traže kolektivni ugovor te da su na pregovorima u posljednja tri mjeseca u njezinom ministarstvu proveli ukupno osam minuta, a da ona nije došla ni na jedan od tih pregovora.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene