Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radi se na rješenju

Nema automobila za prijevoz na ročišta, ministrica Juretić poručuje: 'Za djecu treba ići i pješice'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Priča oko prijevoza pravnih zastupnika djece u borbama za skrbništvo nastavlja se. Ministrica Juretić poručuje da bi za dobrobit djece na ročišta trebalo ići pješice ako treba.

Pravni zastupnici djece koja su se našla usred teškog razvoda svojih roditelja ili u borbi za skrbništvo, naišli su na probleme s prijevozom koji im je potreban ne bi li stigli na zakazana ročišta. Ravnateljica Centra za posebno skrbništvo, Karolina Šestak tvrdi kako su im potrebni automobili koje trenutno nemaju.

Pročitajte i ovo Teretni brod za prijevoz pšenice, ilustracija Podaci WTO-a Zbog krize naglo pale isporuke pšenice. Ipak brige nema: "Svjetska trgovina pokazala je otpornost" Dobra vijest za umirovljenike - 1 Dobra vijest Umirovljenici će moći besplatno do liječnika, na izlet i predstavu: Vlada plaća vlak

Do sad su koristili unajmljene automobile no troškovi su prešli 200.000 kuna zbog čega se treba pokrenuti postupak javne nabave. 'Nije samo problem pristupa pravosuđu, pristupa sudovima već je problem i dostupnosti našim štićenicima koji obično žive u manjim dislociranim selima', rekla je Šestak.

U Ministarstvu su poručili da je javna nabava u tijeku, a resorna ministrica Bernardica Juretić danas je rekla kako će biti poduzeto sve što je u najboljem interesu korisnika. 'Ako je potreba, ako je u interesu dobrobit djece, što jest, ako trenutno nemamo aute, ja ću i pješice otići da dođem na ročište. To je bila poanta priče. Nije poanta priče baciti odgovornost na drugoga nego ravnateljica Centra treba stvoriti uvjete da centar funkcionira. Više od godinu dana se zna koji će biti problemi. Dakle, ako treba i pješice, za dobrobit naših korisnika moramo se naći tamo gdje trebamo. Ja prva i svi ostali', rekla je ministrica Juretić.

Ona je dodala i kako se na rješavanju ovog problema radi već nekoliko mjeseci te da je ravnateljica dobila ponudu od ministarstva dva vozila plus vozila Centara na korištenje.

Ravnateljica Šestak jučer je za Dnevnik Nove TV rekla je kako im to nije dovoljno, a da na ročišta neće, odnosno ne mogu ići javnim prijevozom ili taksijem. 'Termini javnog prijevoza se ne poklapaju s terminima ročišta. Posebni skrbnici kad god su mogli koristili su svoje privatne automobile, međutim, to bi trebala biti iznimka, a ne pravilo', rekla je ravnateljica Šestak.

Problem je pak, čini se, u činjenici da je na cijelom području Hrvatske svega 15 pravnih zastupnika koji bi teško stigli odraditi svoj posao - pješice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene