Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema ponuda za Uljanik

Zdravko Marić poručuje: Odgovornost za Uljanik trebaju snositi uprava i nadzorni odbor

Zdravko Marić (Foto: Dnevnik.hr)
Zdravko Marić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Zdravko Marić (Foto: Dnevnik.hr) Zdravko Marić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Darko Horvat, ministar gospodarstva (Foto: Dnevnik.hr) Darko Horvat, ministar gospodarstva (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Brodogradilište Uljanik (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/3 >>
Ministri su na Hvaru komentirali i stanje u Uljanik grupi. Iako razgovori s potencijalnim partnerima traju i dalje, ozbiljne ponude za sada nema. Do kraja godine na naplatu državi bi trebale stići i dvije i pol milijarde kuna jamstava. Na upit novinara, tko je trebao kontro-lirati trošenje tog novca, ministar financija poručuje: odgovornost je na upravi i nadzornom odboru.

I plan restrukturiranja koji je ministar Darko Horvat primio ovog ponedjeljka još nije poslan u Bruxelles. U tijeku je analiza zbog nejasnoća, čije će objašnjenje ministarstvo tražiti od uprave.

Pročitajte i ovo Uljanik Još se ne zna rasplet s Uljanikom Boris Šavorić: ''Ništa od iznesenog u vezi uloge našeg odvjetničkog društva i Uljanika nije istina'' Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) Pokazali interes Kineska delegacija posjetila 3. maj, Horvat: "Mislim da ćemo konačnu odluku dobiti vrlo skoro"

„Dvije stvari koje ni nama ni komisiji nisu jasne - koje je to društvo u poteškoćama i da li je to Uljanik d.d. ili je to brodogradilište Uljanik? I druga stvar - doprinos države od 50 posto ostaje u novom programu 50 posto“, rekao je Horvat.

Postoji još nekoliko brodova koji su u nekakvoj, sad nazovimo to, to je relativan pojam, visokoj ili nekoj već fazi završenosti, dovršenosti, sigurno bilo bi dobro da se ti brodovi završe i isporuče, u konačnici anuliraju taj rizik jamstava. Ja sam rekao da je ukupno aktivnih jamstava negdje 4,3 mlrd kuna“, nadovezao se na kolegu ministar Marić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene