Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministri su prije sjednice Vlade prokomentirali premijerkine najave novih ušteda.


Podsjetimo, ministarstva će morati štedjeti na namještaju, uredskom materijalu, ali i vodi. Kosor je prigovorila da se umjesto aromatizirane vode s raznim okusima pije obična voda. Ako je suditi prema izjavama ministara, teško da će premijerka na tome uštedjeti planiranih 10 milijuna kuna.

Vezani članci Prosvjed u Vinkovcima zbog poskupljenja vode - 3 Kap koja je prelila čašu: ''Ovo je lihvarsko poskupljenje vode'' Život bez pitke vode - 7 Očajni su jer nemaju osnovne uvjete za život. Stručnjaci poručuju: "Ta voda apsolutno nije za piće", "Ne preporučuje se koristiti ni za tuširanje"

>> 'Vlada priznala da je netko jeo spajalice'

>> Stop vodi s okusom: Kosor ukida razmažene ministarske navike

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs kaže da se i dosad u ministarstvima pila obična voda. I ministar zdravstva Darko Milinović kaže da ne zna je li voda s okusom uopće zdrava. 'U mom ministarstvu se nikada nije pila voda s okusima već prirodna voda', kazao je.

'Ja volim ovu običnu vodu i do sada i mislim da je to dobro. Također, moramo svi štedjeti', kazao je potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja Božidar Pankretić.

Ministar zdravstva smatra da se može piti i voda iz slavine ako budu potrebne tolike uštede. U njezinu zdravstvenu ispravnost uopće ne sumnja, ali zna i koja je najzdravija. 'Zdravija je lička, a i ova je isto zdrava', rekao je Milinović. Kakvu su vodu do sada pili i gdje još namjeravaju uštedjeti unutar svojih ministarstvava neki, ministri nisu htjeli otkriti.

Drugi tvrde da su već učinjene znatne uštede, a kod novih će se voditi uputama premijerke. 'Trebam štedjeti na svim razinama i na vodi i na spajalicama i na svim što se može u ovom trenutku', dodao je Milinović. 'Dakako da i ove sve druge uštede koje su uklopljene putem javne nabave, uključit ćemo se u njih i dakako da će se i tu stvarati uštede u tom djelu', rekao je ministar Pankretić.

Nakon što se promijeni voda, slijede i uštede na uredskom materijalu, čišćenju, poštanskim uslugama namještaju, održavanju i ostalom. Sve skupa 350 milijuna kuna uštede najavljuje vlada u sljedeće dvije godine.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju