Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove mjere štednje

Ministri složni: I dosad smo pili običnu vodu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministri su prije sjednice Vlade prokomentirali premijerkine najave novih ušteda.

Podsjetimo, ministarstva će morati štedjeti na namještaju, uredskom materijalu, ali i vodi. Kosor je prigovorila da se umjesto aromatizirane vode s raznim okusima pije obična voda. Ako je suditi prema izjavama ministara, teško da će premijerka na tome uštedjeti planiranih 10 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pitanje budućnosti Hrvatska obiluje bogatstvom zbog kojeg se vode ratovi: Pred njom je ključan izazov Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci

>> 'Vlada priznala da je netko jeo spajalice'

>> Stop vodi s okusom: Kosor ukida razmažene ministarske navike

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs kaže da se i dosad u ministarstvima pila obična voda. I ministar zdravstva Darko Milinović kaže da ne zna je li voda s okusom uopće zdrava. 'U mom ministarstvu se nikada nije pila voda s okusima već prirodna voda', kazao je.

'Ja volim ovu običnu vodu i do sada i mislim da je to dobro. Također, moramo svi štedjeti', kazao je potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja Božidar Pankretić.

Ministar zdravstva smatra da se može piti i voda iz slavine ako budu potrebne tolike uštede. U njezinu zdravstvenu ispravnost uopće ne sumnja, ali zna i koja je najzdravija. 'Zdravija je lička, a i ova je isto zdrava', rekao je Milinović. Kakvu su vodu do sada pili i gdje još namjeravaju uštedjeti unutar svojih ministarstvava neki, ministri nisu htjeli otkriti.

Drugi tvrde da su već učinjene znatne uštede, a kod novih će se voditi uputama premijerke. 'Trebam štedjeti na svim razinama i na vodi i na spajalicama i na svim što se može u ovom trenutku', dodao je Milinović. 'Dakako da i ove sve druge uštede koje su uklopljene putem javne nabave, uključit ćemo se u njih i dakako da će se i tu stvarati uštede u tom djelu', rekao je ministar Pankretić.

Nakon što se promijeni voda, slijede i uštede na uredskom materijalu, čišćenju, poštanskim uslugama namještaju, održavanju i ostalom. Sve skupa 350 milijuna kuna uštede najavljuje vlada u sljedeće dvije godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene