Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne priznaju ga

Ministri se u potpunosti odrekli Sanadera!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Htjeli to priznati ili ne gotovio svi ministri Jadranke Kosor u Vladi sjede zahvaljujući Ivi Sanaderu.

On je zaslužan i za mnoge političke karijere unutar HDZ-a. Neki od njih pokazali su da se njegovog odlaska nakon samo dvanaest mjeseci, ne sjećaju baš najbolje. Uzdrmao ih je svojim neobjašnjenim potezom, ali na spomen godišnjice odlaska bivšeg im šefa, ministri, kao da su izgubili pamćenje.

Pročitajte i ovo Ivan Malenica - 1 Borba za glasove Režu vrpce, otvaraju zgrade, radove... Razletjeli su se na sve strane: Jedna je stvar i više nego jasna Darko Milinović Počela je paljba FOTO Milinović objavio golišave fotografije sebe i ministra Habijana: "Za usporedbu evo slika, da se ne moram skidati pred vama"

'Ma nije pa imali smo sabor HDZ-a u lipnju prošle godine', prisjeća se ministar Petar Čobanković. Za ministra Tomislava Karamarka, Sanaderov odlazak čini se kao dalek događaj. 'Kao da je prošlo 3 do 4 godine, a ne godina dana', kaže Karamarko. Datum im se možda i nije urezao u pamćenje, ali njega su se pred kamerama olako i brzo odrekli. Iako za mnoge stvari u svojoj političkoj karijeri možda može zahvaliti upravo Sanaderu, ministar Božidar Kalmeta tvrdi suprotno. 'Njemu baš ne, baš ne, apsolutno ne!', ističe Kalmeta.

'Ja mu ne dugujem ništa u političkoj karijeri', kaže i ministar Darko Milinović. U Sanaderove razloge nisu povjerovali, ali na žensku ruku nije se bilo teško priviknuti. 'meni je s njom sjajno surađivati', kaže ministar Ivan Šuker, a slično tvrdi i Milinović, navodeći kako se radi o sasvim drugačijem sistemu rada. Dijelio im je i njezin prethodnik jezikove juhe, ali Jadranki Kosor ne žele proturječiti. 'nema tu vike, ali ima trenutaka kada nas upozorava i tjera da ono što smo trebali napraviti, a nismo, pa da ubrzamo', objašnjava Kalmeta.

Kaznit će ih, ali joj to ne zamjeraju. Kalmeta dodaje kako je Kosor izuzetna, odlučna i pravedna. Možda im je idealno, ali hrvatski građani misle da su u Banskim dvorima morali znati za sve mutne poslove, koji su dobili sudski epilog, i kriminal u koji je, navodno, upleten Damir Polančec. U istraživanju Nove TV, čak 59 posto Hrvata smatra ih odgovornima, dok 18 posto misli da su znali, ali da na to nisu mogli utjecati. Mali je postotak onih građana, na njihovoj strani. Na ovakvom, negativnom imidžu, premijerka još itekako mora poraditi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene