Obavijesti Video Pretražite Navigacija
objava odluke 28. svibnja?

Marić i Banožić o sastanku Vijeća za obranu: "Sve je bilo mirno i profesionalno", "Premijer je uvijek hrabar"

Na Pantovčaku je održana sjednica Vijeća za obranu. Tema sastanka - borbeni avioni. Ministar obrane Mario Banožić očekuje da ćemo do Dana oružanih snaga 28. svibnja imati konačnu odluku o tome koje ćemo vojne zrakoplove kupiti.

Dugoočekivana sjednica Vijeća za obranu održana je na Pantovčaku. Nakon niza verbalnog "čašćenja", premijer Plenković i predsjednik Milanović sjeli su zajedno za stol kako bi raspravili temu nabave borbenih aviona. Nakon sjednice poslano je tek šturo priopćenje, a detalje sa sastanka otkrili su ministri Marić i Banožić. 

Pročitajte i ovo Zdravko Marić Na odmoru Prvi put otkako je otišao iz Vlade bivši ministar financija Marić pred kamerama: Otkrio je li našao posao Zdravko Marić - 1 DOZNAJE DNEVNIK NOVE TV Zdravko Marić jučer ispitan u USKOK-u u svojstvu svjedoka u aferi Vjetroelektrane

"Sjednica je prošla profesionalno i mirno", rekao je ministar Marić. Nije želio otkriti za što se Hrvatska odlučila i koje je avione odabrala. 

"Sve ćete znati, bitan je i financijski segment, ali bit će objavljeno na vrijeme", napomenuo je. Ministar Banožić izjavio je da je sastanak bio konstruktivan, a da premijer i predsjednik ni u jednom trenutku nisu ostali sami u nekoj od prostorija. Banožić je rekao da nije bilo potrebe za tim. 

Na pitanje jesu li Milanović i Plenković hrabri samo kad nisu jedan kraj drugoga, a kad se nađu zajedno, onda nema svađa, podbadanja i prepucavanja, Banožić je poručio kako je premijer uvijek hrabar.

"Ne bih to nazvao prepucavanjem, ja bih to nazvao prije da predsjednik Vlade odgovara na nešto što ga netko pita, traži....", rekao je Banožić. 

Nije želio otkriti za koju se zemlju Hrvatska odlučila, ali kaže da nikada nije osjetio pritisak veleposlanika u vezi s odabirom. Očekuje da ćemo do Dana oružanih snaga 28. svibnja imati konačnu odluku o nabavi borbenih aviona. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene