Uoči današnje sjednice Vlade ministri su komentirali ostavku Darka Milinovića i događanja u ličko-senjskom HDZ-u.

Galerija


Ličko-senjski župan i šef ličkog HDZ-a Darko Milinović podnio je ostavku na mjesto predsjednika županijske organizacije HDZ-a. Odluku je donio jer je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić novim ravnateljem Nacionalnog parka Plitvička jezera imenovao Tomislava Kovačevića, a ne kandidatkinju ličko-senjskog HDZ-a Antoniju Dujmović.

Vezani članci Zlatko Canjuga - 5 Njihove političke polemike bile su legendarne, a evo što Zlatko Canjuga danas kaže o Milanu Bandiću Nella Slavica (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Nova dimenzija kadroviranja pod paskom politike: Stranačka iskaznica najbolja ulaznica za posao u javnim ustanovama

Točno za podne Milinović je najavio i konferenciju za medije na kojoj bi trebao zatražiti odgovor je li vrh stranke podržao Ćorićev izbor. Uz njega je županijska organizacija.

A ministar Ćorić uoči današnje sjednice Vlade rekao je da ne bi ulazio u to što se događa u ličko-senjskom HDZ-u. "Gospodin Tomislav Kovačević izbor je stručnog povjerenstva Ministarstva zaštite okoliša i energetike za ravnatelja NP-a Plitvička jezera i to stručno povjerenstvo ocijenilo ga je kao najboljeg kandidata", poručio je Ćorić.

"Svatko radi po svojoj savjesti"

Na pitanje kako komentira događanja u ličko-senjskom HDZ-u, ministar Lovro Kuščević odgovorio je da svatko radi po svojoj savjesti. "Čovjek je osjetio potrebu da da ostavku, dao je ostavku, treba poštivati svačiju volju", kaže Kuščević. Ne misli da to govori išta o stanju u HDZ-u. "Ne vjerujem da je to napad na Plenkovića i na Vladu. Mislim da je Hrvatska demokratska zajednica kompaktna, čvrsta, a svi ovi manji problemi su nešto što ćemo mi nadići", kaže.

"Dado je odličan župan"

"Ja mogu samo reći da je Dado Milinović odličan župan, a ovaj politički dio nisam pratio previše", rekao je ministar Tomislav Tolušić.

Pobunu u ličkom HDZ-u komentirao je i ministar zdravstva Milan Kujundžić. Rekao je da je u demokraciji normalno da ljudi drugačije gledaju stvari. "Vidio sam samo natpise tko je kako odabran. Treba odabrati najboljega, a detalje ne znam", rekao je. Na pitanje kako gleda na ostavku Darka Milinovića kojeg smatra uglednim članom stranke, rekao je da treba s njim prvo razgovarati jer ne voli komentirati stvari koje ne zna.

Na pitanje je li ovo udarac Plenkoviću, rekao je kako ne vjeruje da se išta ozbiljno događa.