Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostaje u istražnom zatvoru

Ne boje se ''crne bilježnice'': Horvat, Marić, i Kuščević vjeruju u pošten pravosudni postupak Todoriću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministri gospodarstva, uprave i financija Darko Horvat, Lovro Kuščević i Zdravko Marić u četvrtak su prije početka užeg kabineta Vlade na Markovu trgu poručili kako vjeruju u institucije Republike Hrvatske i da će Ivica Todorić, koji je u srijedu navečer izručen Hrvatskoj, imati pred hrvatskim pravosuđem pošten i zakonit postupak.

Novinari su upitali ministra financija Zdravka Marića boji li se da će ga Ivica Todorić spominjati u svojoj obrani i upotrijebiti svoju "crnu bilježnicu", to jest iznijeti, kako mediji pretpostavljaju, kompromitirajuće informacije o pojedinim istaknutim ljudima.

Pročitajte i ovo Ivica Todorić "Drsko, jadno i nisko" Ivica Todorić se obrušio na HDZ: "Pokušali su plagirati program moje stranke" Nadzor financija propalog Uljanika - 2 Nada se oporavku Ministar Horvat hvali se uvođenjem provjera financija Uljanika koji je od jučer otišao u stečaj: „Nadzirat ćemo svaki račun brodogradilišta“

"Ja u tijeku pravnih postupaka neću ništa komentirati, nisam ništa uspio pratiti, kao i za svakog hrvatskog građanina treba očekivati jednak tretman, to jest onakav kakav treba biti sukladno zakonu", ustvrdio je Marić.

"Uvjeren sam da će biti pošteno suđenje, ne samo njemu nego i svim osobama koje se nađu pred hrvatskim pravosuđem, i zaista mislim da nije dobro komentirati dok se postupak ne dovrši", poručio je ministar uprave Lovro Kušćević.

"Vjerujem institucijama Republike Hrvatske i siguran sam da će to tako biti", poručio je ministar gospodarstva Darko Horvat.

Ministar Darko Horvat rekao je da nema nikakvih bojazni u vezi s navodnom Todorićevom "crnom bilježnicom".

"Nagodba je pred implementacijom i siguran sam da svi oni vjerovnici koji očekuju povrat onoga što su izgubili tijekom godina prije 2017., da će tijekom nagodbe, koja će trajati između tri i pet godina, i dobiti onaj svoj veliki dio koji im je uskraćen", objasnio je Horvat.

Sudac istrage zagrebačkoga Županijskog suda odlučio je u četvrtak predvečer da Ivica Todorić ostaje u istražnom zatvoru zbog opasnosti od bijega. Bivši vlasnik Agrokora osumnjičen je za izvlačenje više od milijardu kuna iz svoje nekadašnje tvrtke. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene