Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivšeg premijera i šefa HDZ-a Ivu Sanadera danas je u Remetincu ispitala USKOK-ova tužiteljica. Njegovi dojučerašnji suradnici nisu željeli reći niti jednu riječ o njegovom očitovanju. Članovi HDZ-a, sukladno stranačkoj stezi, na spomen Sanaderova imena samo su ubrzali korak.


Na pitanja boje li se da će Sanader prebaciti krivnju na druge članove Vlade, hoće li otkriti nova imena upletena u malverzacije i hoće li se braniti blaćenjem kolega iz HDZ-a, samo su odmahivali rukom, govorili da nemaju komentara i prolazili. Bili su vrlo disciplinirani, odabrani su šutnju kao najbolju taktiku - ne žele da ih se na bilo koji način povezuje s Ivom sanaderom.

Vezani članci Održana još jedna redovna zajednička sjednica Nacionalnog vijeća i Predsjedništva HDZ-a Plenković opleo po Milanoviću: "Meni je žao ovih što ga zovu. On ode na neki skup, ako je robotika, od robotike ništa. Ode na SUVAG, od SUVAG-a ništa" Sabor o proračunu - 5 Oporba ogorčena ''košaricom'' iz Banskih dvora: ''Naši amandmani koje je Vlada prihvatila su kikiriki''

'Dobar dan, strahujete li da bi bivši premijer mogao dio odgovornosti prebaciti na dio bivše Vlade?', pitanje je bilo upućeno ministru vanjskih poslova i europskih integracija Gordanu Jandrokoviću koji je uz smiješak samo ušao u zgradu Vlade.

'Očekujete li da bi mogao pozvati dio Vlade za svjedoke?', upitan je ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić. 'Odgovor' je bio isti.

Na ista pitanja ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač kratko je rekao: 'Poslije ćemo o tome, žurim'. 

'Očekujete li da će gospodin Sanader naštetiti HDZ-u sa iskazom danas pred Uskokom?' upitan je ministar obrane Davor Božinović

Komentar na isto pitanje nije imao ni ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković. Tek poneki ministar danas se ohrabrio zastati i zapravo poslušati pitanje.

'Bivši premijer danas daje iskaz pred uskokom? Kakav je vaš komentar?', pitanje je bilo upućeno Božidaru Pankretiću, potpredsjednik Vlade i ministru regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva. No, i on je, nakon što je saslušao pitanje, samo kratko odgovorio: 'NE'.

Posebna nervoza nije se osjetila na sjednici Vlade.

'Je li se spominjao gospodin Sanader na zatvorenom dijelu sjednice?', upitali smo ministra turizma Damira Bajsa. 'Ne, nije. Nije', kratko je rekao.

'Hoćete li se odazvati ako vas gospodin Sanader pozove za svjedoka?', pitali smo potpredsjednika Vlade i ministra zdravstva i socijalne skrbi Darka Milinovića no ni on nije bio raspoložen za razgovor.

Izbjegavanje konkretnih odgovora HDZ-ovci će, budu li na listi svjedoka u nekoj od afera kojima Vlada dokazuje bespoštednu borbu protiv korupcije, morati dobro opravdati.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju