Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogriješio službenik

Propust Ministarstva - Objavili pogrešne podatke o cijeni plina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nevjerojatan propust Ministarstva zaštite okoliša i energetike. Još sinoć objavili su detaljnu tablicu iz koje se vidi koliko će pojedini lokalni distributeri smanjiti, odnosno povećati cijene plina.

Ministarstvo tako navodi da će kod devet opkrbljivača doći do povećanja, najviše kod Gradske plinare Krapina, gdje iz Ministarstva navode da će plin, u odnosu na prošlu godinu, poskupjeti za 11,25 posto.

Pročitajte i ovo Stiže visok račun za spas klime - 2 izglasan paket zakona Novi klimatski zakoni mogli bi utjecati na račune za grijanje: "Građani će to brzo osjetiti na svojim džepovima" Slika nije dostupna Što nas čeka Stručnjaci izračunali za Novu TV: Koliko bi mogao narasti račun za struju

Iz Gradske plinare Krapina demantirali su nam tu informaciju i poručili da će plin poskupjeti za 0,88 posto. A da su pogriješili, kasnije su priznali i u Ministarstvu. Kako navode u priopćenju, prilikom upisivanja podataka u tablicu, od strane službenika dogodila se pogreška, pa su objavili pogrešne podatke.

"Mislimo da generalno cijena ostaje ista ili se čak smanjuje. Dakle, netko će možda morati poskupiti, ali uvjeti su dobri", rekao je Slaven Dobrović, ministar zaštite okoliša i energetike.

Na novinarsko pitanje da Krapinsko-zagorska županija prijeti tužbom jer u priopćenju nisu objavljeni korektni podaci, Dobrović je odgovorio: "Ne bih rekao".

Ivan Vrdoljak, predsjednik HNS-a kaže da je to očiti primjer nekompetencije i neznanja u vođenju energetskog sektora. "Upozorili smo na vrijeme, očekivali smo da će stati iza svojih odluka, ali ne funkcioniraju, jer defakto nemaju znanja", rekao je Vrdoljak.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene