Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcija na tekst u 'Makarskom primorju'

Ministarstvo turizma: 'Svi gosti su dobrodošli'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svi gosti u Hrvatskoj su dobrodošli, neovisno o zemlji iz koje dolaze, i ne postoje gosti prvog i drugog reda nego se prema svima mora jednako postupati, stajalište je Ministarstva turizma koje je danas priopćenjem za javnost reagiralo na, 'sporni napis koji se pojavio u tjedniku 'Makarsko primorje', a gdje se gosti iz Bosne i Hercegovine spominju u negativnom kontekstu.

Ističući da su stajalište o tome da su svi gosti u Hrvatskoj dobrodošli izrazili i nekoliko puta ranije, iz Ministarstva turizma naglašavaju da se to svakako odnosi i na goste iz Bosne i Hercegovine, koji hrvatsku obalu i ove godine posjećuju u povećanom broju.

U tekstu u 'Makarskom primorju' o gostima iz BiH, koji vikendom dolaze na jednodnevne izlete, govori se kao o 'kampanjskim gostima koji smetaju, ali koje se ne može izbjeći i eliminirati'.

Tjednik, uz ostalo, navodi kako se vikendi ljetom pretvaraju u pohode stanovništva susjedne Bosne i Hercegovine na plaže Makarskog primorja, deseci i stotine autobusa prevoze susjede kako bi se sunčali, kupali i osvježili na moru i na plažama, sve to za vrlo mali novčani iznos. Navodeći da ti gosti gotovo ništa ne troše, u tekstu se tvrdi da 'od ovakvih gostiju nitko nema nikakve koristi', te da se 'sve svodi na to da su ovakvi gosti opterećenje bez ikakve koristi lokalnoj zajednici ili onima koji se bave turizmom'. (HINA)

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće Viktor Orban u posjeti BiH Nastavio u Banja Luku Orban doputovao u BiH, kratko bio u Sarajevu, oni mu se požalili na jednu osobu

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene