Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neki su izumrli, neki se modernizirali

Ministarstvo rada smanjuje broj profesija s benificiranim radnim stažem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od 95 radnih mjesta na kojima prema važećem zakonu zaposlenici imaju pravo na beneficirani radni staž, 43 će biti uklonjena s te liste, a za još 22 zanimanja smanjit će se sadašnji stupanj beneficije, Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava potvrdilo je Jutarnjem listu.

Odluka o izmjeni liste radnih mjesta s beneficiranim radnim stažem donesena je na temelju elaborata koji je, procjenjujući zdravstvene rizike svakog pojedinog radnog mjesta, izradio Hrvatski zavod za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu. Prema obrazloženju, sva 43 radna mjesta kojima se ukidaju beneficije – poput rada u rudnicima, željezarama, proizvodnji olovnih akumulatora – u Hrvatskoj više ne postoje.

Pročitajte i ovo Josip Aladrović - 1 PROSLIJEDILI SVE ODVJETNIŠTVU Ministar Aladrović o novom Zakonu o radu i slučaju Severine: "Ne možemo zatvarati oči pred bilo kojim nepodopštinama u sustavu" Severina oglasio se i centar Ministarstvo pokreće hitni nadzor nakon Severininih optužbi na račun zaposlenika u Centru Maksimir

Beneficije na radni staž će se na pojedinim radnim mjestima biti smanjene, izvještava Jutarnji list. Razlog tomu je modernizacije proizvodnje, zbog koje se smanjio rizik od bolesti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene