Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izgubio pravo

Ministarstvo preuzelo zgradu ureda bivšeg predsjednika Stjepana Mesića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo državne imovine preuzelo je u srijedu zgradu bivšeg Ureda bivšeg predsjednika RH Stjepana Mesića u Grškovićevoj 13 u Zagrebu, priopćilo je to Ministarstvo.

"Ministarstvo državne imovine preuzelo je danas, u srijedu, 4. siječnja 2017. zgradu bivšeg ureda bivšeg predsjednika Republike Hrvatske u Grškovićevoj 13 u Zagrebu", navodi se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vatrogasci na terenu Novi incident u centru Zagreba: Komad fasade ponovno pao na ulicu Slika nije dostupna S. Mesić o ukidanju ureda MESIĆ vs. VLADA: 'Ovo je grubi pokušaj da mi se zatvore usta'

Ministarstvo podsjeća kako je, nakon što je izgubio pravo da kao bivši predsjednik RH koristi ured na teret državnog proračuna izmjenama Zakona u svibnju prošle godine, Mesić za zaštitu svojih prava obratio Ustavnom sudu RH.

Ustavni sud je na sjednici održanoj 6. prosinca 2016. odbio Mesićev prijedlog o pokretanju postupka ocjene ustavnosti navedenih izmjena Zakona.

Nakon toga, Ministarstvo je zaprimilo i Rješenje Ustavnog suda sa sjednice održane 22. prosinca 2016. kojim je odbačena ustavna tužba i prijedlog za odgodu ovrhe, koje je Mesić podnio uz prijedlog za ocjenu ustavnosti.

"Preuzimanjem zgrade, Ministarstvo državne imovine će temeljem iskazanog interesa i potreba korisnika državnog proračuna, odlučiti o njenoj daljnjoj namjeni", stoji u priopćenju tog Ministarstva. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene