Čokolada, ilustracija (Foto: Thinkstock)
Čokolada, ilustracija (Foto: Thinkstock) Foto: Thinkstock

Ministarstvo poljoprivrede RH izvijestilo je u četvrtak da se povlači tamna čokolada Katy, poljskog proizvođača, zbog moguće prisutnosti alergena – laktoze u tragovima, a proizvod je na hrvatsko tržište stavila tvrtka Kaufland Hrvatska.


Zbog moguće prisutnosti alergena laktoze povlači se tamna čokolada Katy od 100 grama, EAN: 4335896584805, svih rokova trajanja, navode iz Ministarstva.

Vezani članci Uki Živković s rijetkim De Grouchijevim sindromom s majkom izrađuje slastice - 10 Ukijeva čokoladna bajka - gluhonijemi dječak ima rijetku bolest i nevjerojatan talent za slastice, mama je ponosna: "On je dar od Boga" Muzej čokolade u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 U Zagrebu otvoren Muzej čokolade, vlasnici prije otvaranja kušali na stotine vrsta

Samokontrolom subjekta u poslovanju s hranom, Kauflanda, utvrđena je potencijalna opasnost za zdravlje ljudi zbog nedeklariranog alergena, kao mogućeg sastojka proizvoda, u popisu sastojaka proizvoda. Proizvod nije u skladu s EU Uredbom o informiranju potrošača o hrani, dodaje se u priopćenju.

Dodatne informacije o opozivu tamne čokolade Katy, proizvođača iz Poljske, dostupne su na besplatnom službenom telefonu Kauflanda Hrvatska - 0800 223 223. (Hina)