Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poljski proizvođač

Provjerite jeste li kupili ovu čokoladu, upravo je povučena zbog alergena

Čokolada, ilustracija (Foto: Thinkstock)
Čokolada, ilustracija (Foto: Thinkstock) Foto: Thinkstock
Ministarstvo poljoprivrede RH izvijestilo je u četvrtak da se povlači tamna čokolada Katy, poljskog proizvođača, zbog moguće prisutnosti alergena – laktoze u tragovima, a proizvod je na hrvatsko tržište stavila tvrtka Kaufland Hrvatska.

Zbog moguće prisutnosti alergena laktoze povlači se tamna čokolada Katy od 100 grama, EAN: 4335896584805, svih rokova trajanja, navode iz Ministarstva.

Pročitajte i ovo Ilustracija omiljena poslastica Imate li je kod kuće? Povlači se čokolada, imate pravo na povrat novca Ilustracija proizvodi se od 1908. Popularna čokolada mijenja izgled, obožavatelji zabrinuti

Samokontrolom subjekta u poslovanju s hranom, Kauflanda, utvrđena je potencijalna opasnost za zdravlje ljudi zbog nedeklariranog alergena, kao mogućeg sastojka proizvoda, u popisu sastojaka proizvoda. Proizvod nije u skladu s EU Uredbom o informiranju potrošača o hrani, dodaje se u priopćenju.

Dodatne informacije o opozivu tamne čokolade Katy, proizvođača iz Poljske, dostupne su na besplatnom službenom telefonu Kauflanda Hrvatska - 0800 223 223. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene