Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dosad je plaćeno 93 tisuće kuna

Ministarstvo od 7. travnja više neće plaćati braniteljima najam pokretnih WC-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo branitelja od 7. travnja prestat će plaćati najam pokretnih WC-a koji su postavljeni u Savskoj 66 od početka braniteljskog prosvjeda, za što je Ministarstvo dosad platilo 93.750 kuna.

Pokretni sanitarni čvorovi koje je Ministarstvo branitelja unajmilo od tvrtke TOI TOI d.o.o. još uvijek nisu maknuti ispred zgrade u Savskoj ulici, ali će Ministarstvo 7. travnja prestati plaćati njihov najam, doznaje se u utorak u Ministarstvu.

Pročitajte i ovo Državne nekretnine - 1 Interes je velik Cijene već od 15 eura: Država u vlasništvu ima tisuće nekretnina, a od najma ubire - milijune Foto: Ministarstvo branitelja S kraja Drugog svjetskog rata U masovnoj grobnici na zagrebačkoj Savskoj cesti pronađeno najmanje 25 kostura

Obavijest o prestanku plaćanja najma pokretnih sanitarnih čvorova upućena je na adresu Udruge 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida prve skupine i Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata.

Glogoški: 'Očekujem da nas SDP-ovac Stazić pozove na Brijune pa da tamo boravimo za 7 kuna'

Ministarstvo podsjeća da je ministar branitelja Predrag Matić pristao na plaćanje najma pokretnih WC-a iz humanih i humanitarnih razloga, posebice prema najtežim ratnim vojnim invalidima u zimskim mjesecima.

Osim toga, postavljanje pokretnih sanitarnih čvorova, dva prilagođena za invalide i dva obična, bilo je i poslovno uvjetovano s obzirom na to da su prosvjednici prvih dana prosvjeda koristili toalete u prizemlju Ministarstva, čime su značajno usporavali i ometali radne procese, kažu u Ministarstvu.

Pokretni sanitarni čvorovi su postavljeni i iz higijenskih razloga, kako bi se koliko-toliko očuvao red oko zgrade u Savskoj, kažu u Ministarstvu branitelja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene