Detaljan plan i preporuke za početak školske godine Ministarstvo obrazovanja trebalo bi objaviti večeras. Kažu nam da će se te preporuke nadovezati na upute koje je već objavio stožer, a trebale bi dati jasnije odgovore na pitanja što učiniti u kojem scenariju.


Nastava će se u novoj školskoj godini organizirati ovisno o mogućnostima i veličini škole, a čekaju se dodatna objašnjenja vezano za prijevoz učenika koji se ne bi trebali miješati, kao i upute za produženi boravak. U međuvremenu sami razrađuju plan za najteže situacije te šalju i upute roditeljima.

Vezani članci Koronavirus, ilustracija Dobre vijesti iz županije koja je donedavno bila u lockdownu, drastično se smanjio udio novozaraženih Koronavirus u Indiji - 2 Svjetsko žarište korone doseglo vrhunac vala? Četvrti dan zaredom manje od 400 tisuća novih slučajeva, broj umrlih i dalje visok

"Ako treba mjerit ćemo i temeperaturu. Samo je najbitnije zdravlje i da se krene, da djeca ne zaostaju - da nisu doma, da se bilo što pokreće na neki način", kaže Igor iz Zagreba.

"Pretpostavljamo da će se situacija riješiti na dobrobit djeteta, jer nemogućnost organizacije dnevnog boravka ima reprekusije i na organizaciju rada i života roditelja, pa sam sigurna da će rješenje biti dobro", rekla je Ljiljana Klinger iz OŠ Matija Gubec.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr