Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Nadstranačka priča"

Uskoro prijedlozi za služenje vojnog roka, priziv savjesti se ne spominje: "Mislim da će se mnogi iznenaditi"

Aktualno Galerija Vojni rok; ilustracije - 1 Vojni rok; ilustracije - 1 Foto: DNEVNIK.hr Vojni rok; ilustracije - 2 Vojni rok; ilustracije - 2 Foto: DNEVNIK.hr Vojni rok; ilustracije - 3 Vojni rok; ilustracije - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Vojni rok; ilustracije - 4 Galerija 1/4 >>
Uskoro bi trebali biti poznati prijedlozi Ministarstva obrane vezani za služenje vojnog roka.

Sljedeći bi tjedan trebala biti poznata sva tri prijedloga Ministarstva obrane vezana za služenje vojnog roka.

Scenariji će se razlikovati u dužini trajanja, a nakon što ih na uvid dobiju predsjednik države i Vlade, sve će biti predstavljeno javnosti. Priziv savjesti za sada se ne spominje, no na njega upozoravaju u SDP-u.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u tunelu Pećine - 4 Tragedija u Rijeci Otac poginulog olimpijca: "Svi smo jako potreseni, srećom unuk je preživio"

"Dakle kako oni misle uvesti vojni rok ako mi znamo da ljudi u ovoj zemlji nisu htjeli u vojsku i da smo zato taj vojni rok ukinuli", rekao je Peđa Grbin, predsjednik SDP-a.

"Ostavimo priziv savjesti kao opciju, mi ovdje govorimo o modelu obveznog služenja vojnog roka mladih ljudi", napomenuo je Tomo Medved, ministar hrvatskih branitelja.

Pročitajte i ovo Matija Kroflin i Sanja Šprem na pregovorima sindikata s Vladom Problemi zbog pregovora Nastavlja se svađa sindikalista: "Predsjednica sindikata učitelja obmanjuje javnost i svoje članstvo"

"Kakav će biti odaziv mladih? Mislim da će se mnogi iznenaditi, mislim da oni znaju da je ovo nešto dobro i potrebno", istaknuo je Stipo Bartulica.

"Ja mislim da je ta priča koja se tiče vojske, koja se tiče opće sigurnosti u državi, da je ona nadstranačka i da se treba nju rješavati konsenzusom", kazao je Franko Vidović, predsjednik saborskog odbora za obranu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene