Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''nema sukoba interesa''

Ministarstvo demantira aferu Gorana Marića: ''Sin nije u stanu vlasnika tvrtke''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo državne imovine opovrgnulo je u petak tvrdnje da je Goran Marić u sukobu inetresa jer je bivšem šefu, u čijem stanu živi njegov sin, omogućio otkup atraktivnog terena. Ministarstvo tvrdi da se ministru Mariću pokušava imputirati sukob interesa o razvrgnuću suvlasničke zajednice.

Ministarstvo državne imovine u demantiju tvrdi da se člankom u Jutarnjem listu Goranu Mariću pokušava imputirati sukob interesa o razvrgnuću suvlasničke zajednice.

Pročitajte i ovo Stjepan Nemak - 3 Donosi Provjereno Vjerovao je prijatelju na riječ: Slijep i bez oba stopala, ostao je prevaren i sam u straćari bez vode Mislav Bago (Foto: Dnevnik.hr) Koliko vrijedi vila? Analiza Mislava Bage: "Slučaj vikendice ministra Gorana Marića pokazuje koliko je Hrvatska nesređena zemlja"

"Spor oko prava vlasništva na zemljištu između Republike Hrvatske i društava Sikirica d.o.o. i Valeta d.o.o. trajao je 10 godina. Budući da je jednu od tri tužbe Republika Hrvatska izgubila, Županijsko državno odvjetništvo je sklopilo nagodbu s navedenim društvima, čime je utvrđena suvlasnička zajednica nad zemljištem, na način da je od dvije čestice jedna pripala Republici Hrvatskoj površine cca 0,7 ha, a druga navedenim društvima površine cca 6,8 ha", kaže ministarstvo.

Županijsko državno odvjetništvo uputilo je društva na Ministarstvo državne imovine radi razvrgnuća suvlasničke zajednice, a ono je u redovnoj proceduri, kakve radi i za stotinu sličnih razvrgnuća, na najtransparentniji mogući način provelo sve uredbom propisane radnje, kako bi postupak razvrgnuća proveo do kraja, stoji u demantiju.

"Razvrgnućem je konačno otklonjeno daljnje nanošenje štete Hrvatskoj i ostvaren je prihod državnom proračunu u iznosu od 5,092 milijuna kuna", ističe ministarstvo dodajući kako ministar Marić nije nikada ni na koji način utjecao na donošenje te odluke.

U demantiju posebno ističu da vlasnici Valete d.o.o. i Sikirice d.o.o. nisu vlasnici tvrtke s kojom je Marićev sin sklopio ugovor o najmu stana. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene