Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon optužbi obitelji Šitum

Naložen i policijski nadzor nad udrugom 'Hrabro dijete'!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo financija naložilo je financijski nadzor u Udruzi 'Hrabro dijete' nakon sumnji roditelja preminule Nore Šitum u malverzacije s novcem prikupljanim za njeno liječenje u SAD-u, a naložen je i policijski nadzor.

Postupak nadzora u humanitarnoj udruzi jutros je pokrenuo pomoćnik ministra financija Branko Šegon. 'Naložio sam nadzor i da se obavijesti odgovorne osobe u toj udruzi da će nadzor početi od ponedjeljka i da se dostavi službena dokumentacija i pripremi za njegovo provođenje', rekao je Šegon.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potrošili ga za Radio Đurđa i Željko Siladi nepravomoćno osuđeni zbog krađe novca od akcije za Noru Šitum Slika nije dostupna Sudski troškovi Protiv roditelja Nore Šitum pokrenuta ovrha: Udruga Hrabro dijete traži 188.000 kuna

Dodao je da će se nadzorom provjeriti eventualno postojanje nepravilnosti, o kojima do jučer nije bilo nikakvih informacija niti pismenih prijava.

Predsjednica udruge 'Hrabro dijete' Jasminka Žužić žali zbog poljuljanog povjerenja svih koji su se odazvali akciji za Noru i tvrdi, sav je novac na računu. No točan iznos, kaže, ne može reći prije revizije.

>> Oglasila se predsjednica udruge 'Hrabro dijete': Evo što kaže o optužbama Norinih roditelja

'Doći će, evo vjerujem uskoro, financijski nadzor pa će utvrditi je li bilo pogrešnih radnji, jesu li novci tu, koliko je sve skupa bilo novca. To će biti završena priča, da se utvrdi činjenično stanje i evo, da se konačno ne priča da udruga kupuje aute i ne znam što se sve nije lažno iznijelo', rekla je Žužić.

NALOŽEN I POLICIJSKI NADZOR

Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu naložilo je ministarstvima financija i uprave da obave nadzor nad udrugom Hrabro dijete, a tamošnjoj policiji da obavi dodatne izvide, nakon što su roditelji djevojčice Nore Šitum jučer upozorili da mjesecima bezuspješno pokušavaju od te udruge dobiti odgovor o iznosu novca prikupljenog u humanitarnoj akciji za liječenje njihove kćeri u SAD-u.

Tužiteljstvo podsjeća da je još u lipnju, temeljem anonimnih podnesaka u kojima je izražena sumnja u nezakonitost poslovanja i nenamjensko korištenje sredstava u toj udruzi, naložilo policiji u Slavonskom Brodu da prikupi potrebne obavijesti i obavi izvide kako bi se utvrdilo eventualno postojanje kaznenog djela.

Nakon što su Norini roditelji jučer prozvali udrugu Hrabro dijete, odvjetništvo je danas objavilo da je nadležnoj policijskoj upravi upućena dopuna zahtjeva izvida, kao i zahtjev Ministarstvu financija i Ministarstvu uprave za obavljanje nadzora nad tom udrugom.

Norini roditelji, podsjetimo, jučer su prozvali udrugu za nestanak dijela od navodno 7,5 milijuna kuna prikupljenih u akciji, na što su iz udruge uzvratili objavom izvadaka računa na Facebooku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene