Ministar zdravstva Milan Kujundžić uoči sjednice Vlade komentirao je osmosatnu saborsku raspravu o povjerenju koja je trajala do dugo u noć.


"To su ljudi koji se vole bacati blatom, a kad dobiju istinu o sebi, tko su bili u prošlosti, postanu jako tužni i depresivni i mislim da im moramo osigurati emocionalnu zaštitu", rekao je Kujundžić.

Vezani članci Mislav Bago (Foto: Dnevnik.hr) ''Vlada je možda prigušila požar, ali nije riješila problem. Sustav u kojem svi dobivaju šest posto je nepravedan" Siniša Hajdaš Dončić (Dnevnik.hr) Siniša Hajdaš Dončić premijeru u Saboru: "Gospodine Plenkoviću, heteroseksualac sam pa nemam pobuda da trčim za vama"

"Trebat će im osigurati odvikavanje od bacanja blatom, a privikavanje na istinu o sebi", dodao je ministar.

Podsjetimo, saborska rasprava o prijedlogu opoziva ministra zdravstva Milana Kujundžića završila je u četvrtak nešto poslije ponoći, nakon što je osam sati oporba napadala Kujundžića zbog neodrživog stanja u zdravstvenom sustavu. Branila ga je parlamentarna većina i sam premijer Andrej Plenković, koji je poručio da će Kujundžić ostati ministar u njegovoj vladi.

U raspravi u kojoj je oporba prozivala ministra zdravstva zbog izostanka reformi na trenutke je zaiskrilo između Kujundžića i oporbenih zastupnika, kojima on nije ostao dužan.