Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ostojić pustio u rad novu salu u riječkom KBC-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravlja Rajko Ostojić pustio je u rad novu polivalentnu angiosalu u sušačkom dijelu riječkoga KBC-a.

Namjena angiosale je dijagnostika i liječenje bolesti srca i krvnih žila. Financiralo je Ministarstvo zdravlja s 12,5 milijuna kuna, od čega je u prostor uloženo 3,7 milijuna, a sam uređaj stajao je 8,8 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Zlatko Komadina, župan O vrućoj situaciji Komadina: "Ne do Bog da im pada na pamet poništavati izbore. Na stolu je i da Milanović nije kandidat za premijera" Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca"

Rajko Ostojić je pritom na sastanku s primorsko-goranskim županom Zlatkom Komadinom, riječkim gradonačelnikom Vojkom Obersnelom i ravnateljima javnih zdravstvenih ustanova s područja županije ocijenio kako je Primorsko-goranska županija po broju liječnika i medicinskih sestara u odnosu na broj stanovnika značajno iznad hrvatskog, ali i europskog standarda.

Ostojić je istaknuo vrijednost vlastitih prihoda zdravstvenih ustanova županije, koji dosežu 17 posto u ukupnim prihodima, dok udjel HZZO-a iznosi oko 60 posto. Kad bi i druge županije tako radile, hrvatsko zdravstvo ne bi bilo u gubicima, rekao je Ostojić.

S druge strane, Primorsko-goranska županija dosad je bila na začelju po arhitektonsko-građevinskim kapacitetima zdravstvenih ustanova. Država vam je bila maćeha pa je vrijeme da vam postane majka, kazao je Ostojić.

Najvažniji događaji u hrvatskom zdravstvu u 2013.

Komadina je istaknuo da županijske zdravstvene ustanove posluju pozitivno unatoč krizi, te se nastoji zadržati dosegnuta razina standarda. Županija je do sad u svojih osam ustanova uložila više od 300 milijuna kuna, naveo je.

Županijska pročelnica za zdravstvo Đulija Malatestinić izvijestila je da u županijskom zdravstvenom sustavu ima 6800 zaposlenih. Najveća ustanova je KBC Rijeka s 3029 zaposlenih, a najveća ustanova primarne zdravstvene skrbi Dom zdravlja s 542 zaposlenih.

Kao probleme Malatestinić je istaknula "previše rigidan sustav ugovaranja s HZZO-om" te nedovoljno definiranu zakonsku regulativu vezanu uz radne odnose. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene