Ministar financija Zdravko Marić komentirao je kritike na račun sporog rasta BDP-a od 2 posto u četvrtom kvartalu 2017. godine.

Galerija


Ministar financija naglasio je kako, prema podacima za 2018., Vlada ostaje pri projekcijama za ovogodišnji rast od 2,9 posto.

Vezani članci Zdravko Marić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Ministar Marić: ''Proračun konsolidiran, rashodovne limite nismo probijali'' Ministar financija Zdravko Marić (Foto: PIXSELL/Patrik Macek) Je li ministar financija Mislavu Bagi potvrdio da odlazi iz Vlade? Odgovarao kimanjem i prstima

Osim oporbe, Vladu je zbog BDP-a kritizirala i predsjednica.

"Dobro sam svjestan toga da niti proračunska situacija ne može biti održiva bez održivog gospodarstva. I nama je zapravo prvi i osnovni, ultimativni cilj zapravo održivost gospodarskog rasta, zapošljavanja i sve što je vezano za to. I fiskus, i demografija i mirovinski sustav, zdrastveni sustav, da ne nabrajam sad, praktički puno ovise o samom gospodarstvu", rekao je Zdravko Marić.

"Mislim da svi skupa moramo učiniti dodatne nove napore kako bi zapravo potencijal gospodarstva ne samo u jednoj godini, nego u godinama koje slijede, dakle govorim o srednjem i dugom roku bio pojačan", dodao je.