Ministar financija Zdravko Marić komentirao je kritike na račun sporog rasta BDP-a od 2 posto u četvrtom kvartalu 2017. godine.

Galerija


Ministar financija naglasio je kako, prema podacima za 2018., Vlada ostaje pri projekcijama za ovogodišnji rast od 2,9 posto.

Vezani članci Nataša Novaković (Foto: Arhiva/Marko Lukunic/PIXSELL) Povjerenstvo odlučilo: Otvaraju se predmeti protiv Gabrijele Žalac i Zdravka Marića Gabrijela Žalac i Zdravko Marić (Foto: Arhiva/Patrik Macek/Pixsell) Afera Mercedes, ulaznica za utakmicu, veza sa šibenskim kraljem automobila: Povjerenstvo odlučuje o Žalac i Mariću

Osim oporbe, Vladu je zbog BDP-a kritizirala i predsjednica.

"Dobro sam svjestan toga da niti proračunska situacija ne može biti održiva bez održivog gospodarstva. I nama je zapravo prvi i osnovni, ultimativni cilj zapravo održivost gospodarskog rasta, zapošljavanja i sve što je vezano za to. I fiskus, i demografija i mirovinski sustav, zdrastveni sustav, da ne nabrajam sad, praktički puno ovise o samom gospodarstvu", rekao je Zdravko Marić.

"Mislim da svi skupa moramo učiniti dodatne nove napore kako bi zapravo potencijal gospodarstva ne samo u jednoj godini, nego u godinama koje slijede, dakle govorim o srednjem i dugom roku bio pojačan", dodao je.