Obavijesti Video Pretražite Navigacija
uskoro preporuke za alku

Božinović hvali Nacionalni stožer: "Hrvatska je vjerojatno šampion turizma, ne samo u Europi!"

Davor Božinović
Davor Božinović Foto: DNEVNIK.hr
Ministar vanjskih poslova Davor Božinović na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera najavio je da će uskoro biti izdane preporuke za organiziranje ovogodišnje Sinjske alke.

Božinović na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite kazao je da je u srijedu bio sastanak s predstavnicima Stožera Splitsko-dalmatinske županije, s vodstvom Grada Sinja, sinjskim gvardijanom i predstavnicima Viteškog alkarskog društva.

Pročitajte i ovo Davor Božinović I dalje samo do ponoći Božinović: "Situacija se nije poboljšala, odluka o radnom vremenu noćnih klubova će se produžiti" Davor Božinović Plan B? Božinović o legitimitetu Stožera: "Ne želim prejudicirati odluku, ali nećemo dopustiti da izgubimo kontrolu i popustimo pred epidemijom"

"Razgovarali smo o mjerama i epidemiološkom okviru za organizaciju ovogodišnje Sinjske alke. Razgovaralo se o svim elementima i važnim momentima povezanim uz organizaciju Alke, od početka i dolaska, trčanja Alke do kasnijih svečanosti", kazao je Božinović i dodao da su razgovori trajali nekoliko sati.

"Jučer je o tome razgovarao splitsko-dalmatinski Stožer. Nešto će ubrzo biti stavljeno na papir", najavio je Božinović i dodao da je Nacionalni stožer u posljednjih tjedan dana dobio oko 800 upita lokalnih stožera o tome kako organizirati to što su naumili ili imaju u planu.

Potrebno brzo donošenje odluka

"Mi od 0 do 24 sata svaki dan bez subota i nedjelje razgovaramo kako odgovoriti tim zahtjevima. S tim da, primjerice za Alku možemo dati neki okvir danas ili sutra, ali se to može promijeniti u roku od 24 sata, s obzirom na epidemiološku sliku. Nadajmo se da neće, a ako i bude promjena, da će biti nabolje", objasnio je Božinović.

"To znači brzo donošenje odluka, to znači uključenost svih resora koji o tome trebaju nešto reći jer tu se radi i o događajima koji prethode. U Alki su tri trke, a tu su razni OPG-ovi koji žele pritom u tim danima prodati svoje proizvode. O svakom od tih elemenata treba posebno razmišljati i donositi posebne preporuke", zaključio je Božinović.

Hrvatska šampion turizma

Božinović je istaknuo i da se Nacionalni stožer bavi time da gospodarstvo ne stane i da turizam ne stane.

"Hrvatska je vjerojatno u ovom trenutku šampion turizma, ne bih rekao samo u Europi, upravo zato što svakodnevno ne samo da razmišljamo i dajemo preporuke, nego i komuniciramo s javnošću. Ništa od onoga što mi radimo nije ostalo izvan javnosti i nedostupno građanima", zaključio je Božinović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene