Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve po planu

Turizam kao spas: Ministar se pohvalio većim brojkama, evo što to znači u financijskom smislu

Gari Cappelli (Foto: Dnevnik.hr)
Gari Cappelli (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Marko Balen (Foto: Dnevnik.hr) Marko Balen (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Gari Cappelli (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Ministar turizma Gari Cappelli izjavio je u ponedjeljak da će ovogodišnja turistička sezona biti na razini plana, s oko 3 posto porasta turističkih dolazaka i 1 do 2 posto rasta u noćenjima. Istražili smo što to znači u financijskom smislu.

To konkretno znači milijardu i 400 milijuna kuna više fiskaliziranih računa u smještaju i ugostiteljstvu, kažu u ministarstvu turizma. To je rezultat povećanja o kojem je danas pričao nadležni ministar koji očekuje da će se ovakav trend nastaviti. Ipak, ministar je prvi puta priznao da je ova godina teška za turizam.

Pročitajte i ovo Aviolinije u Hrvatskoj Bolja povezanost je ključ Hrvatska spremna za rekordnu sezonu: Povezani s više od 500 destinacija Uvođenje reda u Splitu - 4 Otvorena sezona uriniranja Pokušavaju uvesti red među razuzdane turiste: Svima koji ne poštuju pravila prijete velike kazne

Objavljene brojke i nastavak trenda očekuje se i u posezoni - rast od oko 3 posto više zarade u odnosu na prošlu godinu. Razlog za optimizam leži u dobrom bookingu za rujan i listopad, već sada su hoteli koji rade dobro popunjeni kao i luskuzniji privatni smještaj i marine.

A kampovi? Oni ipak najviše ovise o vremenskim prilikama. Dokle god bude ovako toplo, suho vrijeme može se računati da će i oni biti dobro popunjeni. No, s prvim jesenjim kišama i vjetrovima te padom temperatura - kamperi će napustiti našu obalu.

Dakle, ove godine očekuje se rast od tri posto u dolascima što je s obzirom na vrlo kišovit svibanj i zabrinjavajuće rezultate iz srpnja - odličan turistički rezultat koji će dobro napuniti državnu riznicu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene