Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar turizma Darko Lorencin izrazio je žaljenje zbog neugodnosti koje su pretrpjeli gosti senjskog hotela Libra, kojeg je porezna u jednom danu zatvorila i opet otvorila.


Ministar turizma Darko Lorencin dodao je kako je ipak zadovoljan što su Ministarstvo financija i Porezna uprava prepoznali specifičnost slučaja i pokazali razumijevanje.

Vezani članci Ivana Petrović Komentar Ivane Petrović o izjavi Sebastiana Kurza: "Ovo je vrlo ozbiljna informacija i mislim da premijer Plenković nije na to smio odmahnuti rukom" Posljednji ispraćaj Milana Bandića Književnica o masovnom okupljanju na Bandićevom ispraćaju: "Obične ljude se već godinu dana pokapa kao pse jer kad umre netko "običan" virus divlja"

'Žao mi je što su se gosti za vrijeme svog boravka u našoj zemlji našli u tako neugodnoj situaciji. No, izrazio bih zadovoljstvo što su Ministarstvo financija i Porezna uprava prepoznali specifičnost navedenog slučaja i pokazali razumijevanje, te što je hotel u kojem je bilo gostiju, ipak nastavio s radom', ističe u izjavi ministar Darko Lorencin.

>>TKO JE OVDJE LUD? Porezna otpečatila hotel koji je jutros zapečatila

Dodaje kako u Ministarstvu turizma podržavaju 'aktivnosti Ministarstva financija RH i Porezne uprave na uvođenju reda u plaćanju poreznih obveza svih poreznih obveznika u Republici Hrvatskoj, pa tako i u turizmu'.

'Ali vjerujemo da u slučajevima kada se u ugostiteljskom objektu nalaze gosti koji koriste usluge, treba voditi računa o izbjegavanju dodatnih mogućih negativnih posljedica za ugled hrvatskog turizma', zaključuje ministar Lorencin.

>>Tema dana: Kako komentirate odluku poreznih inspektora da zatvore hotel?

Senjski hotel Libra, zbog poreznog dugovanja od 880.000 kuna, danas su zapečatili inspektori gospičkoga područnog ureda Porezne uprave, no odlukom Porezne uprave u Gospiću hotel je popodne iza 17 sati otpečačen.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook