Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što će reći HNS?

Aladrović potvrdio da će proračun na Vladi biti u četvrtak: "Vidjet ćemo pozicije koalicijskih partnera"

Josip Aladrović, ministar rada i mirovinskoga sustava, rekao je kako će državni proračun za sljedeću godinu na Vladi biti u četvrtak, a nakon toga ide u Sabor.

Nakon što je HNS, koalicijski partner vladajućeg HDZ-a, najavio kako neće podržati Vladin proračun za sljedeću godinu ako u njemu ne bude 650 milijuna kuna za iduću godinu učiteljima za dodatke, ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović rekao je da će proračun na dnevnom redu Vlade biti u četvrtak pa će tada biti jasan stav koalicijskih partnera.

''U četvrtak će proračun biti na Vladi i vidjet ćemo pozicije svih koalicijskih partnera'', kaže ministar.

Potvrdio je kako je prije sastanka sa sindikatima razgovarao s ministricom obrazovanja i znanosti Blaženkom Divjak, koju je na poziciju ministrice predložio HNS, ali da do rješenja nisu došli.

Pročitajte i ovo Željko Stipić, predsjednik SZHŠ Preporod (Foto: Dnevnik.hr) "Nije bilo dogovora" Jedni otišli, drugi ostali: Predstavnik sindikata Preporod nije napustio sastanak u Ministarstvu

Već 13. dan odvija se štrajk prosvjetara u kojem prosvjetari traže povećanje koeficijenata, dok im Vlada nudi samo povećanje osnovice plaće za 6,12 posto. Dok se ne zadovolje zahtjevi o koeficijentima, sindikati ne žele razgovarati niti o osnovici, zbog čega je dio njih danas napustio sastanak s ministrom.

Ministrica Divjak također ističe da samo povećanje osnovice nije dovoljno, već treba razgovarati i o koeficijentima.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene