Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Štromar o Čačiću

''Ako sam toliko otvoren i surađujem sa svima, onda mislim da ipak nije u meni problem"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja te bivši varaždinski župan Predrag Štromar rekao je u srijedu u Krapini da je spreman je na suradnju sa svim županima, pa tako i s varaždinskim županom Radimirom Čačićem.

Predrag Štormar je to izjavio odgovarajući na novinarsko pitanje da komentira nedavnu Čačićevu optužbu po kojoj opstruira isplatu 33 milijuna kuna za troškove izgradnje i dogradnje škola po javno-privatnom partnerstvu u Varaždinskoj županiji.

Pročitajte i ovo Radimir Čačić, župan Varaždinske županije Prvi uveli mini lockdown Varaždinski župan: "Tražili smo još strože mjere od Nacionalnog stožera. Obiteljska druženja za Božić bit će nova žarišta" Slika nije dostupna očekuje još strože mjere Dramatično obraćanje varaždinskog župana: "Najodgovorniji u državi svjesno su lagali, sigurno nisu tako glupi. Za to se snosi odgovornost!"

Prije mjesec dana župan Čačić je rekao da je još krajem prošle godine na sastanku u Vladi s potpredsjednikom Vlade Štromarom i ministricom obrazovanja i znanosti Blaženkom Divjak postignut odgovor o rješenju spora i načinu isplate 30-ak milijuna kuna duga države za najamnine za 32 školska objekta izgrađena po modelu javno-privatnog partnerstva. Ocijenio je tada da Štromar i Divjak to opstruiraju, što je ponovio i prije nekoliko dana uoči sastanka s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem. Također je podsjetio da je upravo potpredsjednik Vlade Štromar, dok je bio župan, tužio državu zbog neispunjenih obveza. Čačić je rekao i da su 28. studenoga lani ministrici Divjak i potpredsjedniku Štromaru poslali prijedlog nagodbe, ali se oni o tome još nisu očitovali. Taj tekst je do zadnjeg zareza definiran po dogovoru i uputama Štromara, rekao je Čačić 8. veljače.

Štromar je danas odgovorio da nije u sporu ni s jednim gradonačelnikom, načelnikom ni županom. "Surađujem sa svima. Ako sam toliko otvoren i surađujem sa svima, onda mislim da ipak nije u meni problem", odgovorio je ministar Štromar.

Na dodatno pitanje kada Varaždinska županija može očekivati isplatu tih 33 milijuna kuna, Štromar je odgovorio da će se ta isplata realizirati u sljedećim mjesecima.

"Na tome radi Državno odvjetništvo. Ne želim utjecati na Državno odvjetništvo i komentirati njihov rad. Siguran sam da će ta sredstva Varaždinska županija dobiti", rekao je Štromar, dodajući da ta županija novac treba dobiti jer su sporazumi za njih potpisani.

Zaključio je da "iz svega toga ne treba raditi veliku priču i skupljati dnevnopolitičke bodove".

"Pripremljeno je nekoliko odluka o financiranju energetske učinkovitosti i za Varaždinsku županiju i ne pada mi na pamet da bih ja slučajno sada zaustavio neki projekt ili našao neku grešku da se ta sredstva ne dodijele Varaždinskoj županiji", odgovorio je Štromar.

Štromara su pitali i o stajalištu o oslobađanju od naplate cestarine na dionici autoceste Zagreb-Macelj. Odluku o tomu donijela je jučer krapinsko-zagorska Županijska skupština, a uputit će je Vladi. Štromar je odgovorio da se građani trebaju boriti za svoja prava.

Potpredsjednik Vlade Štromar bio je u Krapini, gdje je uručio pet odluka za energetsku obnovu javnih objekata, za što je natječaj nedavno raspisalo njegovo ministarstvo. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene