Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković nije konkretno želio odgovoriti na pitanje ruga li se bivši čelnik i sadašnji savjetnik NK-a Dinamo Zdravko Mamić hrvatskom pravosuđu.

Galerija


Poručio je kratko da treba vidjeti kakva će biti odluka Vrhovnog suda na uloženu žalbu, ali i da postoje određeni instituti međunarodne pravne pomoći.

Vezani članci Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković (Foto: Dnevnik.hr) Bošnjaković: Mamićevo izručenje ne može biti uvjetovano izručenjem bivše sutkinje BiH Dražen Bošnjaković (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Ministar pravosuđa Bošnjaković: Tražit ćemo od BiH izručenje Mamića

"Donesena je prvostupanjska presuda, najavljena je žalba, nakon toga ćemo vidjeti kakva će biti odluka Vrhovnog suda. Situacija je trenutno ovakva, postoje određeni instituti međunarodne pravne pomoći pa ćemo vidjeti", kratko je kazao ministar Bošnjaković novinarima u četvrtak prije sjednice Vlade.

Mamić je u srijedu na sudu u Osijeku osuđen na šest i pol godina zatvora, a dan prije izricanja nepravomoćne presude na osječkom Županijskom sudu otišao je u Međugorje, gdje je dočekao izricanje presude.