Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OSAM ŠKOLA

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs o odgodi i prijeporu oko nastave u Sisku: "Udovoljit ćemo svim željama"

Aktualno Galerija Ministar Radovan Fuchs Ministar Radovan Fuchs Foto: DNEVNIK.hr Ministar obrazovanja Radovan Fuchs Ministar obrazovanja Radovan Fuchs Foto: DNEVNIK.hr +0 Radovan Fuchs Galerija 1/3 >>
Ministar obrazovanja Radovan Fuchs objavio je najnovije informacije vezane za početak nastave u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs rekao je da odgoda nastave ide u nekim školama u Sisačko-moslavačkoj županiji, a bez online nastave sigurno će biti dva tjedna. Za sada će najmanje osam škola imati odgodu nastave. 

"Za sada ih je osam, ali može ih biti i više. Zbog katastrofe je došlo do poremećaja, ne samo do oštećenja školskih objekata nego i do traumatiziranja i raseljavanja djece i nastavnika", naglasio je ministar nakon sjednice Vlade.  

"Sa smirivanjem situacije ta će se nastava nadoknaditi. Postoji nekoliko modela, možda će se nastava produžiti na subote ili u ljetnom periodu", naglasio je. 

Prezentirao je i podatke s terena u Sisačko-moslavačkoj županiji.

"1921 učenik više ne boravi na području Sisačko-moslavačke županije. 211 djelatnika napustilo je područje županije. Imamo podatke da se dio učenika koji su otišli više neće vratiti natrag, već će nastaviti školovanje u nekim drugim školama. 22 djelatnika također se neće vratiti na ovo područje, barem neko dulje vrijeme", naglasio je ministar.

Nedostaje više od 1167 komada računalne opreme. "Djelomično je oprema stradala u potresima. Treba osigurati i 13 laptopa za nastavnike", kazao je ministar i dodao da internetska veza nije dostupna za 600-tinjak učenika. 

Komentirao je i stanje u Zagrebu. "Zagreb poduzima korake i primili su se osiguravanja puteva prema školama. Tamo gdje ne bude moguće dovoljno dobro riješiti dijelove fasada, napravit će se zaštitni koridori", napomenuo je ministar. 

Grad Sisak navodno želi da svi njihovi osnovci od 18. siječnja dolaze na nastavu. Sindikat je pak tražio odgodu nastave u županiji.

Ministar je rekao da će udovoljiti željama osnivača. "Dat ćemo suglasnost onog trenutka kada oni to zatraže", kazao je. 

Fuchs smatra da svu djecu treba vratiti u škole čim epidemiološka situacija to dopusti. "Onog trenutka kada to bude moguće, to ćemo učiniti", izjavio je. 

Fuchs je prije dva dana objavio da će učenici osnovnih škola od 1. do 4. razreda i učenici četvrtih razreda srednjih škola nastavu pohađati u školama. Svi ostali učenici osnovnih i srednjih škola od ponedjeljka će nastavu pratiti po modelu C.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene