Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović razriješio je jučer dužnosti ravnatelja karlovačke Prirodoslovne škole.


Ministar Jovanović je Damira Jakšića razriješio jer je to propustio učiniti Školski odbor, nakon što je utvrđeno da je u srpnju, u prvom upisnom roku, u tu školu upisano 24 učenika koji nisu zadovoljavali uvjet minimalnog bodovnog praga, propisanog za upis u četverogodišnji program, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MZOS.

>> Lovrić i Jovanović o subvencioniranju prijevoza zagrebačkih srednjoškolaca

U priopćenju se navodi da je Prosvjetna inspekcija u Prirodoslovnoj školi Karlovac, u nadzoru obavljenom u srpnju, utvrdila da ti učenici imaju umjesto minimalnih 36 između 28 i 35 bodova, te je školi zabranjen upis nezakonito primljenih kandidata i Školskom odboru predloženo razrješenje Damira Jakšića, ravnatelja te škole.

Budući da je Školski odbor odbio prijedlog inspektora, ravnatelja je razriješio ministar jer je svojim nezakonitim i neodgovornim postupanjem prekršio odredbu čl. 22 Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, piše u priopćenju.

>> Ministar Jovanović pozvao prosvjetne djelatnike da podrže izmjene Kolektivnog ugovora

U priopćenju se podsjeća da se ista situacija dogodila i u srednjoj školi 'Braća Radić' u Kaštel Štafiliću, te da je ministar Jovanović naložio prosvjetnoj inspekciji da preispita upise u svim srednjim školama u Hrvatskoj, a da će 'gdje god se utvrde nepravilnosti, odgovorni biti sankcionirani'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Vezani članci Park Maksimir, ilustracija Nakon optužbi za mobing: Razriješen ravnatelj Javne ustanove Maksimir Luka Čuljak Daniel Markić, ravnatelj SOA-e Šef SOA-e za Dnevnik Nove TV otkrio je li se cijepio, a o biranju strane između premijera i predsjednika kaže: "Kad bi se to desilo, to bi bio moj posljednji radni dan."