Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović izjavio je danas da će nova školska godina početi na vrijeme i u redu, te odbacio najave nekih medija o kaosu koji bi najesen mogao zahvatiti škole zbog istodobnog održavanja nastave i jesenskog roka državne mature.


Prijašnjih godina se kršio zakon, a ovim pristupom je zaštićen interes učenika, kako bi neki od njih imali priliku položiti državnu maturu a ne izgubiti jednu godinu, poručio je Jovanović nakon potpisivanja ugovora o projektima IPA-e.

Vezani članci Početak nove školske godine (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) Početak nove školske godine za 472 tisuće učenika, policija ima poruku za vozače Slika nije dostupna 'Nitko neće tjerati djecu da po ovakvom vremenu idu u školu'

>> NOVI GAF DRŽAVNE MATURE: Čeka li nas kaos u školama?

Kad ukupno 6.900 učenika, koji trebaju polagati državnu maturu u jesenjskom roku, podijelimo na škole, vidimo da 20 učenika dolazi na jednu školu. Pa kakav bi to bio ravnatelj koji ne bi bio u stanju organizirati jesenski rok državne mature za 20 učenika, upitao je Jovanović. "Školska godina će uredno početi i ne postoji kaos osim u nečijim glavama", ustvrdio je ministar znanosti, obrazovanja i sporta.

Na pitanje o nezadovoljstvu dijela javnosti zato što su besplatni udžbenici osigurani samo u Zagrebu, Jovanović je najavio da će se za školsku godinu 2014/2015. tiskati novi udžbenici koji će biti tanji, lakši i jefiniji. Također će se pokušati s nakladnicima postići dogovor da se besplatno osigura dio udžbenika za učenike za koje se uz pomoć Ministarstva socijalne skrbi utvrdi da udovoljavaju socijalnim kriterijima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook