Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Školarcima od danas počinje drugo polugodište u tekućoj školskoj godini, a odmah u nastavku, kaos na snijegom zametenim ulicama, zbog snijega koji je opet zameo kontinentalnu Hrvatsku.


Završetak zimskih praznika uvest će i nove promjene, poput primjene najavljenog Zdravstvenog odgoja u školama, oko kojeg se vodila vrlo burna, a na momente i mučna rasprava između vlasti s jedne strane, te učitelja, oporbe i crkve s druge strane.

Vezani članci Napad u Rusiji Otkrivene jezive poruke bivšeg učenika koji je ubio devetero djece u Rusiji: ''Danas ću ubiti puno biološkog smeća i ustrijeliti sebe'' Barbara Štrbac Nastavak školske godine za većinu učenika počinje na daljinu: Donosimo detaljan pregled stanja po županijama

>> Jovanović odustaje od prepucavanja: Ja sam temu zdravstvenog odgoja zaključio

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović poručio je kako je sve spremno za uvođenje zdravstvenog odgoja u škole nakon zimskih praznika.

Tako će nastavni program školaraca i učitelja postati bogatiji za predmet zdravstvenog odgoja, iako su se mnogi protivili njegovom uvođenju.

Povodom početka drugog polugodišta Jovanović će svečano otvoriti novoizgrađenu Osnovnu školu Meterize u Šibeniku. Radi se o suvremeno izgrađenoj i opremljenoj zgradi s kapacitetom za 330 učenika i s 14 učionica, od kojih je šest za razrednu nastavu, osam učionica za predmetnu nastavu s pripadajućim kabinetima te sportskom dvoranom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook