Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Brzo će reagirati"

Cappelli potvrdio: "Vlada će na sutrašnjoj sjednici povećati kvotu radnika koliko je poduzetnicima potrebno "

Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr)
Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Vlada će na sutrašnjoj sjednici ipak povećati kvote za uvoz stranih radnika u turizmu. Najavio je to u poslijepodnevnim satima nakon sastanka užeg kabineta ministar turizma Gari Cappelli.

Nije otkrio koliko će točno povećati broj kvota ali tvrdi da će biti onoliko koliko je poduzetinicima potrebno.

Pročitajte i ovo Radnike uvozimo, a na Zavodu čekaju (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Hrvati u Irsku, Ukrajinci u Hrvatsku Posao traži 190.000 ljudi, a mi uvozimo radnu snagu: "Ne da se ljudima raditi pod svakakvim uvjetima i za svakakve plaće" Slika nije dostupna Ministar Pavić O mjeri koja pomaže pri zapošljavanju mladih: Trebamo je još više promovirati

Ministar gospodarstva Darko Horvat ranije je najavio i obračun s onima koji se na zavodu vode kao nezaposleni, a ne žele raditi.  "Mi na zavodu za zapošljavanje imamo oko 100 tisuća ljudi, redefiniranje uopće uvjeta temeljem kojih netko može godinama biti na hrvatskom zavodu za zapošljavanje i dobivati od države naknade, a ne se uključiti u bilo kakav radni proces za koji mu se nudi posao mislim da će dobiti tokom godine jednu redefiniranu, redefinirani oblik", upozorio je Horvat.

Istaknuo je da se sjednica može brzo odraditi i telefonom i donijeti takva odluka, no prvo će ministar rada Marko Pavić provjeriti u čemu je problem s brojnim nezaposlenima na Zavodu za zapošljavanje.

"Sjednica će biti sutra, sjednice Vlade su svaki tjedan. Ja sam siguran da će Vlada pravovremeno i promptno reagirati.... završila je kako smo je pripremali", rekao je Horvat.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene