Vlada će na sutrašnjoj sjednici ipak povećati kvote za uvoz stranih radnika u turizmu. Najavio je to u poslijepodnevnim satima nakon sastanka užeg kabineta ministar turizma Gari Cappelli.

Galerija


Nije otkrio koliko će točno povećati broj kvota ali tvrdi da će biti onoliko koliko je poduzetinicima potrebno.

Vezani članci Kristina Ikić Baniček Sisačka gradonačelnica uzvratila Horvatu: "Pokušaji da se opravda zapanjujuća zloća i nepripremljenost su vrijedni prijezira" Ministar Darko Horvat Horvat o izjavama sisačke gradonačelnice: "Nije pokazala interes da joj pojasnim zakon, a nema poziva na koji joj se nisam javio"

Ministar gospodarstva Darko Horvat ranije je najavio i obračun s onima koji se na zavodu vode kao nezaposleni, a ne žele raditi.  "Mi na zavodu za zapošljavanje imamo oko 100 tisuća ljudi, redefiniranje uopće uvjeta temeljem kojih netko može godinama biti na hrvatskom zavodu za zapošljavanje i dobivati od države naknade, a ne se uključiti u bilo kakav radni proces za koji mu se nudi posao mislim da će dobiti tokom godine jednu redefiniranu, redefinirani oblik", upozorio je Horvat.

Istaknuo je da se sjednica može brzo odraditi i telefonom i donijeti takva odluka, no prvo će ministar rada Marko Pavić provjeriti u čemu je problem s brojnim nezaposlenima na Zavodu za zapošljavanje.

"Sjednica će biti sutra, sjednice Vlade su svaki tjedan. Ja sam siguran da će Vlada pravovremeno i promptno reagirati.... završila je kako smo je pripremali", rekao je Horvat.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr