Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak na vrhu

Hoće li Kinezi investirati u Luku Ploče i nizinsku prugu Rijeka - Zagreb?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade Zoran Milanović i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić sastali su se s izaslanstvom kineske brodarske kompanije China Ocean Shipping Company (COSCO), s kojima su razgovarali o aktivnostima i planovima COSCO-a u Srednjoj Europi s posebnim naglaskom na Luku Rijeka.

COSCO je najveća kineska i jedna od najvećih svjetskih kompanija specijaliziranih za pružanje cijele palete usluga u pomorskom prometu, od kontejnerskog prijevoza do logističkih servisa i to preko mreže svojih kompanija po cijelom svijetu.

Premijer Zoran Milanović i ministar Siniša Hajdaš Dončić razgovarali su s glavnim direktorom COSCO grupe Wei Jiafuom, direktorom za Europsko područje COSCO-a Fu Haichaom i direktorom podružnice COSCO-a u Italiji Xu Hongjiem. Sastanku je nazočio i izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Narodne Republike Kine u Hrvatskoj Shen Zhifei.

Predstavnici kineske brodarske kompanije informirali su premijera Milanovića i ministra Hajdaša Dončića o svom interesu za poslovanjem s Lukom Rijeka, kao poveznice sa Srednjom Europom. Kina pridaje sve veću pozornost regiji Srednje Europe, rekao je glavni direktor COSCO grupe Wei Jiafu, što dokazuje i skorašnji sastanak u Varšavi, gdje će kinesku delegaciju voditi premijer Wen Jiabao.

Hrvatske luke dobro su pozicionirane i imamo dugu tradiciju kao pomorska zemlja, kazao je premijer Milanović, a malo luka u Europi ima prednosti poput Rijeke za brzi transport do zemalja Srednje Europe. Kineski investitori su dobrodošli u Hrvatsku, a mi ćemo učiniti sve u svojoj moći da uklonimo barijere ulaganjima. Do sada je bilo puno razgovora, sad je pravo vrijeme da se oni materijaliziraju, zaključio je predsjednik Vlade.  (Hina)

Pročitajte i ovo Nova objava Zorana Milanovića Videoporuka s Pantovčaka VIDEO Nova objava Zorana Milanovića: "Evo tko je AP..." Gordan Jandroković O Turudiću i Milanoviću Jandroković o Turudiću i Milanoviću: "To je vrlo opasno. S takvim stvarima se ne igramo"

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene