Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić izjavio je u četvrtak prije sjednice Vlade da struja i plin za hrvatska kućanstva neće poskupjeti idućih nekoliko mjeseci te ocijenio da je to dobra vijest na početku sezone grijanja.


"Poskupljenja koja haraju Europom u segmentu kućanstava nas neće dodirnuti sljedećih nekoliko mjeseci", rekao je Ćorić.

Vezani članci Tomislav Ćorić Vlada otpisuje troškove za struju na Banovini, ali što je s onima koji nemaju ugovor s HEP-om? Ćorić: "Uputili smo poziv i drugim opskrbljivačima da se uključe" Slika nije dostupna Hoće li računi za struju biti veći? 'Očekujemo da neće poskupjeti'

Očekuje da će cijena plina biti stabilna do travnja, kada počinje i završava plinska sezona.

"Do 31. ožujka iduće godine ne treba očekivati rast cijene plina za kućanstva", rekao je Ćorić i dodao da je "vrlo važno da zimsku sezonu grijanja prođemo na taj način".

"Što se tiče cijene struje, u sljedećih nekoliko mjeseci također očekujemo stabilnu cijenu", istaknuo je.

"Kućanstva ovim prvih udarom neće biti pogođena", rekao je i dodao da Vlada ima "određeni prostor za manevar" te će u trenutku kad se budu određivale cijene za sljedeću godinu pratiti situaciju.

Nada se smirenju situacije koja je, kako je rekao, eskalirala proteklih nekoliko mjeseci, a posebno nekoliko zadnjih tjedana.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju