Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijavili slučaj DORH-u

Ministar Marić: Provaljeno je u 7 državnih stanova koji se prodaju na natječaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar državne imovine Goran Marić predstavio je stanje državne imovine, kao i natječaje za njezinu rasprodaju.

Ministar Goran Marić održao je konferenciju za novinare na kojoj je govorio o državnoj imovini. Ministar se osvrnuo na nagađanja o tome da se kasni s prodajom nekih portfelja iz državnog vlasništva te rekao kako je važnije napraviti analizu i natječaje provesti na najtransparentnije načine nego hoće li to biti u prosincu, siječnju ili veljači, prenosi N1.

Komentirao je i stanove koje država rasprodaje po niskim cijenama jer su nekretnine u trošnom i derutnom stanju. "Mi smo svjedoci svakodnevnih bizantskih radnji nad državnom imovinom. Otkako smo objavili natječaj za 33 stana, u 7 stanova je provaljeno. Danas podnosimo DORH-u prijave protiv nepoznatih počinitelja. Nadam se da ćemo prodati ove stanove, da budu nekome dom, a ne da kao dosad ne možete ući u hodnik u kakvom su stanju", rekao je Marić.

No prijave će podnijeti, kako je rekao, i za stanove koji se bespravno koriste za službene potrebe. Dodao je i da poslovni prostori, koji su dugo godina u bespravnom statusu, ukupno duguju 80 milijuna kuna neplaćenog potraživanja, te da samo dvadesetak njih duguje više od 30 milijuna kuna.
 

Pročitajte i ovo Zarada od državne imovine (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Zadovoljan zarađenim Podbacila zarada na državnoj imovini, ministar Marić: "Ide sporije, ali su postignute puno veće cijene" Slika nije dostupna Bivše vojarne Ministar Marić: "Aktivirat će se zapuštena državna imovina na Visu"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene