Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Visoka škola Aspira

Ministar Cappelli: "Gosti traže izvrsnost u gastronomiji, koja postaje sve važnija"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Gari Cappelli obišao je Visoku školu Aspira u sklopu Dana otvorenih vrata i pri tom istaknuo kako je obrazovanje glavni uvjet razvoja turizma. Ministar je pri tom kušao ono što su spremili studenti Gastronomije.

Ministar je uvjeren kako je hrvatska gastronomija našla svoje mjesto na karti Europe i svijeta, te da je i to razlog zašto turisti dolaze u Hrvatsku. "Gosti traže izvrsnost u gastronomiji, a upravo je po izvrsnosti poznata Aspira“, naglasio je Capelli i pri tom dodao kako je gastronomija sve važnija te daje dodatnu kvalitetu turizmu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Ne treba stvarati famu'' Gari Capelli: ''Bitno je da turizam ima svog zastupnika na ovaj ili onaj način, kroz jedno ili nekoliko ministarstava'' Slika nije dostupna Zbog rasta broja zaraženih Gari Capelli o situaciji u turizmu: "Ne bismo trebali ići prema zatvaranju. To ne dolazi u obzir"

Ministar je kušao ono što su pripremili studenti Gastronomije i pri tom čestitao studentima, rekavši kako su oni ponos hrvatskog turizma. Pri tom je otkrio kako redovito kuha. Ponajviše voli spremati ribu, a kulinarstvo je njegova strast, napominje. Ministar je ponovio kako će se zbog povećanja potrebe za turističkim radnicima, povećati kvota stranih radnika u turizmu na 15 000.

"Cilj je iskoristiti domaću radnu snagu, a kada se to iscrpi posegnut će za kvotama stranih radnika“, rekao je Cappelli, napomenuvši kako i druge zemlje uzimaju strane radnike, te da postotak stranih radnika, primjerice u Španjolskoj i Italiji, ponegdje iznosi i do 45 posto.

Kao primjer je naveo i Austriju koja ima čak 90.000 stranih radnika u turizmu. "Mi ćemo imati pet do šest posto stranih radnika i planiramo njihov dolazak iz Ukrajine, Albanije, ali prije svega iz zemalja u okruženju. Činit ćemo sve da zadržimo naše ljude, no osigurat ćemo naš turizam i sa ljudima iz vana", poručio je ministar.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene